Restaurantkjede tar avokadogrep etter kundeklager

2 days ago 3


Roboten Autocado skal hjelpe Chipotle Mexican Grill med å lage guacamole, mens et nytt system skal sørge for riktig størrelse på porsjonene.

En medarbeider får bistand fra Autocado på en Chipotle-restaurant i Huntington Beach i California. Foto: Hand-out / Chipotle Mexican Grill

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Restaurantkjeden får nå hjelp av to nye roboter som skal effektivisere arbeidet, skriver Bloomberg.

Den første, som lyder navnet Autocado, kan kjerne ut, kutte og skrelle en avokado på 26 sekunder i gjennomsnitt.

Chipotle-kjeden er børsnotert, og aksjen stiger rundt tre prosent på Wall Street mandag.

Les på E24+

Dette bør du vite om fisk på land

Stor skrellejobb

Etter å ha gjennomgått en rekke tester i et laboratorium, vil de to nye medarbeiderne snart ha sine første arbeidsdager på restauranter i California.

Den nyeste versjonen av Autocado kan håndtere avokadoer i ulike størrelser. Den gjenkjenner variasjoner og justerer seg automatisk, ifølge en pressemelding.

Totalt venter Chipotle å håndtere rundt 5,2 millioner av den grønne frukten på sine restauranter i USA, Canada og Europa i løpet av 2024.

Kjeden vil først se hvordan ansatte og gjester responderer på de nye medarbeiderne, før de eventuelt blir rullet ut flere steder.

Systemet Augmented Makeline kan forbedre de ansattes effektivitet, skriver Chipotle. Foto: Hand-out / Chipotle Mexican Grill

Får sausehjelp

Chipotle får også hjelp av et nytt system til å sette sammen burrito-bowls og salater, som utgjør rundt 65 prosent av selskapets digitale ordre.

Det nye systemet skal forbedre nøyaktigheten og servere «riktige og sjenerøse porsjoner» av blant annet guacamole, sauser, rømme og ostedipp, ifølge kjeden, som har fått klager fra kunder som er misfornøyde med knepne porsjoner.

De nye maskinene er utviklet av teknologiselskapene Vebu og Hyphen, som Chipotle har investert i gjennom sitt venturefondventurefonden type aksjefond som investerer i unoterte aksjer.

Roboten Chippy, som håndterer tortillalefser, har imidlertid fått sparken. Den var for vanskelig å rengjøre.

Read Entire Article