Raser mot Nasdaq

3 weeks ago 12


Presidentkandidaten langet ut etter handelsstans i Trump-aksjen.

Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Etter at Donald Trump på en pressekonferanse fredag kveld understreket at han ikke ville selge aksjene sine i Trump Media & Technology (DJT), spratt aksjen opp.

Så mye hoppet aksjen at Nasdaqs automatiske systemer innførte 5 minutters handelsstans i aksjen to ganger. Det likte Trump svært dårlig.

– Hvorfor stanser Nasdaq handelen i DJT? Hvilken rett har de til å gjøre det? De har gjort det to ganger i dag. Hva skjer?, skrev Trump på meldingstjenesten Truth Social fredag kveld.

Les på E24+

Økonomien kan redde Trump

Han fortsatte med å stille spørsmål om de tok imot ordre fra børs- og finanstilsynet SEC, som han mener utsatte børsnoteringen av DJT av politiske grunner.

– Jeg vil holde Nasdaq, og potensielt SEC, ansvarlig for det de gjør. Om de gjør det igjen vil vi flytte aksjen til New York Stock Exchange, raste presidentkandidaten.

En talsperson for Nasdaq understreker at «handelsstanser i enkeltaksjer, også kjent som «limit up/limit down», er en markedsmekanisme alle amerikanske børser er pålagt av SEC til å ha», ifølge CNN. Samtidig understreker børsen at mekanismen er designet for å beskytte både selskaper og investorer, ved å minimere store markedsbevegelser i enkeltaksjer eller på tvers av markeder.

Read Entire Article