Rapport: Secret Service sviktet under Trump-attentatet

4 hours ago 4


 REBECCA DROKE / AFP / NTBDonald Trump med blod i ansiktet, omringet av Secret Service-agenter, etter attentatforsøket 13. juli. Foto: REBECCA DROKE / AFP / NTB

En ny granskingsrapport peker på flere alvorlige feil av Secret Service og lokalt politi.

fredag 20. september kl. 20:14

En intern granskingsrapport av Secret Service avdekker flere sikkerhetsfeil som muliggjorde attentatforsøket mot Donald Trump 13. juli. Rapporten er blant annet omtalt av Washington Post og AP.

Trump holdt et valgmøte i Butler, Pennsylvania, da 20 år gamle Thomas Matthew Crooks skjøt og drepte en tilskuer og skadet flere, inkludert ekspresidenten selv.

Det har i ettertid vært rettet krass kritikk mot Secret Service for hvordan Crooks kunne klatre opp på et tak med direkte sikt til podiet Trump talte fra og avfyrte flere skudd derfra.

Ifølge rapporten hadde ikke Secret Service bedt lokale politiskarpskyttere om å dekke det nærliggende taket, selv om de var villige til å gjøre det.

Agentene brukte heller ikke teknologi som kunne ha oppdaget gjerningsmannen da han fløy en drone over området timer før angrepet, ifølge rapporten.

Trumps sikkerhetsteam skal heller ikke ha vært klar over at lokalt politi lette etter en mistenkt person før de dødelige skuddene ble avfyrt.

Rapporten peker også på kommunikasjonssvikt mellom Secret Service og lokalt politi, som brukte ulike radiofrekvenser og derfor ikke mottok kritisk informasjon.

– Det er viktig at vi holder oss selv ansvarlige for feilene den 13. juli og at vi bruker lærdommene til å sikre at vi ikke svikter som dette igjen, sier fungerende Secret Service-sjef Ronald Rowe Jr fredag.

Han fastslår at noen av hans ansatte ikke gjorde en god nok jobb, og at de vil bli stilt til ansvar.

Flere granskinger av hendelsen pågår fortsatt, inkludert fra FBI, Kongressen og det amerikanske innenriksdepartementet.

I forrige uke ble det på nytt avfyrt flere skudd i nærheten av Trump på en golfbane i Florida. FBI etterforsker saken som et antatt drapsforsøk.

En gjerningsmann ble pågrepet kort tid etter hendelsen:

Read Entire Article