Pommes frites-gigant slår alarm

3 hours ago 5


Nord-Amerikas største pommes frites-produsent kutter ikke bare poteter, men også jobber.

McDonald’s står for 13 prosent av salget til Lamb Weston, som sliter med inflasjon og må ta krisegrep. Foto: Joerg Koch / AFP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Selskapet Lamb Weston, som er storleverandør til fastfood-kjeden McDonald’s og en av verdens største produsenter av frosne poteter, sliter.

I forrige uke annonserte selskapet at det stenger fabrikken sin i Connell i delstaten Washington, skriver Fox Business og CNN.

Det betyr at 375 ansatte – 4 prosent av konsernets arbeidsstyrke – kuttes.

Problemene skyldes inflasjon, som har tvunget flere kjeder, blant annet McDonalds, Burger King og Wendy’s, til å tilby egne kampanjer for å øke salget.

– Restauranttrafikken og etterspørselen etter frosne poteter fortsetter å være svak i forhold til tilbudet, og vi tror den vil fortsette å være svak gjennom 2025, sa Lamb Weston-sjef Tom Werner i en samtale med investorer.

Det Idaho-baserte selskapet kutter også driftskostnader og investeringer, men grepene skal ikke påvirke leveransene til kunder. Ifølge CNN står McDonald’s for 13 prosent av selskapets salg.

Også i aksjemarkedet har pommes frites-produsenten hatt et dårlig 2024, med en nedgang på drøyt 33 prosent. Men krisegrepene har sendt aksjen opp den siste uken.

Torsdag kommer det ferske inflasjonstall fra USA.

Les på E24+

Ekspert om bolighøsten: – Løp og kjøp!

Les på E24+

Oda: Fra 10 milliarder til null verdi

Read Entire Article