Polititeori om Ål-drapene: Fikk akutt psykose

1 month ago 10


 Anja A.T. Brekke / VGFamilien Slaatten ble funnet døde i dette huset på Torpo i Ål kommune. Foto: Anja A.T. Brekke / VG

Politiet mener at familiefaren kan ha fått en akutt psykose da han drepte hele familien sin i Ål i Hallingdal tidligere i år.

tirsdag 10. september kl. 08:37

Det får VG opplyst.

Ifølge VGs opplysninger skal den siktede Arne Slaatten (59) også ha fått en akutt psykose tidligere – på starten av 2000-tallet. Dette skal være sentralt i politiets teori i saken.

Politiet har etterforsket bredt om mulig motiv, og ifølge VGs opplysninger blant annet gått gjennom parets økonomi.

VG er kjent med at politiet har undersøkt om det kan ha vært en konflikt i ekteskapet før drapene, men at det er ikke noe som tilsier det.

Ifølge Helsenorge kan psykoser variere mye fra person til person, men det kan blant annet gjøre at du hører stemmer andre ikke hører, ha sanseopplevelser andre ikke opplever, kjenne seg forfulgt, tankekaos eller uforklarlige forestillinger.

 PrivatF.v.: 53 år gamle Ingunn Slaatten og hennes barn Signe (18) og Sander (22). Foto: Privat

– Vi ønsker ikke å kommentere eventuelle konklusjoner i etterforskningen ut over det vi har sagt tidligere. Det vi har sagt tidligere, er at vi skal gå en runde om hva vi skal gå ut med når saken er ferdig etterforsket, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Bilde av Ann Iren Svane MathiassenAnn Iren Svane Mathiassen

Politiadvokat

Hun opplyser at trippeldrapet langt på vei er ferdig etterforsket, men at politiet fortsatt venter på endelig obduksjonsrapport.

Advokat Sidsel Katralen er oppnevnt som forsvarer til den avdøde, drapssiktede mannen. Hun sier hun tiltrer politiets vurdering.

– Politiets omfattende og grundige etterforskning har avklart at ulike spekulasjoner har vært grunnløse, skriver hun i en e-post til VG.

Bilde av Sidsel KatralenSidsel Katralen

Forsvarer

Bistandsadvokaten til de etterlatte, Helge Hartz, er forelagt opplysningene i denne saken.

– Jeg har ingen kommentar til saken per nå, sier han til VG.

Bilde av Helge HartzHelge Hartz

Bistandsadvokat

Trippeldrapet rystet både lokalmiljøet og en hel nasjon. Det var kvelden lørdag 23. mars i år at fire personer ble funnet døde i en enebolig i Torpo i Ål i Hallingdal.

En hel familie var borte: Ingunn Slaatten (53), Sander Slaatten (22) og Signe Slaatten (18) var alle skutt og drept.

I eneboligen fant politiet også den 59-årige familiefaren Arne Slaatten, som etter kort tid ble siktet for å ha drept sin kone og sine to barn før han tok sitt eget liv.

Tidligere har politiet uttalt at de har en del opplysninger som kan si noe om motivet eller bakgrunnen, men at de på det tidspunktet ikke hadde noe klart svar.

 Helge Mikalsen / VGFoto: Helge Mikalsen / VG

Obduksjonsrapporten av de tre drapsofrene viste at ingen av dem var påvirket av beroligende medikamenter da de ble drept. Ifølge rapporten sov en av de drepte i husets øverste etasje, mens de to andre sov i etasjen under.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen har tidligere opplyst at en av de avdøde hadde ørepropper, og at det kan ha vært årsaken til at vedkommende ikke våknet av skuddene.

Read Entire Article