Politiet ba om mer penger til prinsessebryllupet - fikk nei

1 month ago 13


 Elise Rønnevig AndersenPolitiet brukte store ressurser på bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i Geiranger 31. august. Foto: Elise Rønnevig Andersen

Politiet i Møre og Romsdal ønsket ekstra pengestøtte fra sentralt hold for å dekke kostnadene til prinsessebryllupet i Geiranger.

mandag 9. september kl. 16:36

Bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kostet politiet mye penger.

Allerede før sommeren meldte politiet i Møre og Romsdal at de hadde bedt Politidirektoratet om pengehjelp.

– På bakgrunn av at dette er et ekstraordinært oppdrag for politiet, har Møre og Romsdal politidistrikt stilt spørsmålet til Politidirektoratet om en sentral finansiering av politiets oppdrag er mulig, sto det i politiets pressemelding.

Nå opplyser Politidirektoratet til VG at de har vurdert det slik at de ikke gir ekstraordinær pengehjelp til politiet i Møre og Romsdal.

Direktør for styringsavdelingen i Politidirektoratet, Roger Bjerke, forklarer det slik:

– Møre og Romsdal politidistrikt meldte i mai 2024 om et økt ressursbehov i forbindelse med arrangementet i Geiranger. I den løpende budsjettdialogen mellom Politidirektoratet og politidistriktet ble dekning av kostnader diskutert. Politidirektoratet informerte da Møre og Romsdal om at dette måtte løses innenfor distriktets gitte budsjettrammer.

Vil ikke tallfeste kostnadene

Når VG kontakter Møre og Romsdal politidistrikt for en kommentar til at de ikke får den ekstra pengehjelpen de ønsket, svarer distriktet at de ikke har fått et formelt avslag på søknaden ennå, og at de må sjekke dette før de kan gi et svar.

Etter noen timer kommer stabssjef Hans Martin Gridseth tilbake med en kommentar:

– Møre og Romsdal politidistrikt dekker inntil videre kostnadene innenfor vår økonomiske ramme. Vi venter på en endelig avklaring fra Politidirektoratet.

Politidirektoratets kommentar til dette, er:

– Direktoratets tilbakemelding til Møre og Romsdal i juni var at ekstrakostnader knyttet til arrangementet i Geiranger skulle dekkes innenfor gjeldende budsjettrammer. Det er ingen endringer i den vurderingen, sier Bjerke.

I etterkant av bryllupet sier Gridseth at «arrangementet krevde en del politiressurser» uten at de ønsker å tallfeste hvor mange.

– Det har ikke vært mulig å tallfeste kostnadene rundt politiet sitt oppdrag underveis, men det vil komme en pressemelding om kostnadene knyttet til bryllupet etter hvert.

Det er ikke uvanlig at et politidistrikt må omdisponere ressurser dersom det oppstår behov for det, understreker Politidirektoratet:

– Politiet må hele tiden gjøre vurderinger av slike saker, uten at det nødvendigvis betyr overføring av ekstraordinære midler fra sentralt hold, sier direktør for styringsavdelingen i Politidirektoratet, Roger Bjerke, om saken.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett giftet seg i Geiranger 31. august med en gjesteliste på 350 inviterte. Det ble blant annet bestemt at politiet skulle bevæpnes bryllupshelgen.

Kongehuset har tidligere opplyst at bryllupet finansieres privat.

Märtha Louise og Durek får dessuten betalt for å gi utenlandske medier eksklusive tv- og bilderettigheter, men pressekontakten deres vil ikke oppgi hvor mye de får.

Les alt vi vet om bryllupet her.

 Elise Rønnevig AndersenPoliti utenfor Hotel Union bryllupshelgen. Foto: Elise Rønnevig Andersen
Read Entire Article