Orkanen Milton på vei mot Florida – kan bli katastrofal

3 hours ago 5


 AP / NTBMilton Foto: AP / NTB

Myndighetene ber innbyggere forberede seg på evakuering mens orkanen nærmer seg Tampa-området.

mandag 7. oktober kl. 06:21

Orkan Milton har raskt økt i styrke og er på vei mot Florida, bare dager etter at delstaten ble rammet av den ødeleggende orkanen Helene.

Ifølge USAs nasjonale orkansenter lå Milton søndag ettermiddag rundt 1300 kilometer sørvest for Tampa, med vindstyrker på opptil 130 kilometer i timen. Meteorologene forventer at orkanen vil treffe Tampa-området på onsdag som en kraftig kategori 3-orkan.

– Det er klart at Florida kommer til å bli hardt rammet av Milton. Jeg tror ikke det finnes noe scenario hvor vi ikke får store konsekvenser på dette tidspunktet, sier Floridas guvernør Ron DeSantis, skriver nyhetsbyrået AP.

 ALLISON JOYCE / AFP / NTBOrkanen Helenes herjinger Foto: ALLISON JOYCE / AFP / NTB

DeSantis har utvidet unntakstilstanden til å gjelde 51 av delstatens 67 fylker, som huser over 90 prosent av Floridas nærmere 23 millioner innbyggere.

– Hvis du bor på vestkysten av Florida eller på øyene utenfor, bør du anta at du vil bli bedt om å dra, advarer guvernøren.

I Pinellas County, som inkluderer St. Petersburg, har myndighetene allerede bedt folk som bor langs strendene og i mobile hjem om å evakuere frivillig. Obligatoriske evakueringer ventes å følge.

Ifølge Kevin Guthrie, direktør for Floridas krisehåndteringsetat, forbereder delstaten seg på den største evakueringen siden orkanen Irma i 2017.

 Phil Sears / Reuters / NTBKevin Guthrie Foto: Phil Sears / Reuters / NTB

– Vi har identifisert alle mulige steder som kan huse folk langs evakueringsrutene, sier Guthrie.

Myndighetene oppfordrer innbyggerne til å sikre seg mat og vann for en uke, og være klare til å forlate hjemmene sine. Skoler i Tampa-området har allerede kunngjort at de stenger fra mandag til onsdag.

Milton kommer mens Florida fortsatt rydder opp etter orkanen Helene, som forårsaket katastrofale ødeleggelser og tok livet av minst 230 mennesker i flere delstater. Tolv personer omkom da stormflo rammet kystområdene rundt Tampa.

Ifølge CNN er dette første gang Atlanterhavet har hatt tre samtidige orkaner etter september måned.

Read Entire Article