Opplysninger til VG: Marius Borg Høiby pågrepet på nytt

3 weeks ago 9


Politiet i Oslo har så langt ikke ønsket å kommentere VGs opplysninger.

4. august ble kronprinsessens sønn pågrepet av politiet etter å ha blitt anmeldt for vold mot sin daværende kjæreste i en leilighet på Frogner i Oslo samme natt.

Han ble også siktet for skadeverk, og senere ble siktelsen utvidet til også gjelde trusler mot kvinnen.

Marius Borg Høiby har innrømmet kroppskrenkelse i alkohol- og kokainrus.

Etter det VG får opplyst ble Borg Høiby på nytt pågrepet av politiet fredag kveld.

VG har ikke lyktes å få tak i politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt, som håndterer saken.

– Hei. Hvis det gjelder Høibysaken vil vi gi en oppdatering om status i løpet av dagen. Har ikke noe tidspunkt per nå, skriver pressesjef Unni Grøndahl i en tekstmelding til VG.

VG har vært i kontakt med Borg Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, som ikke ønsker å kommentere saken. VG vet vet derfor ikke hvordan Borg Høiby stiller seg til bakgrunnen for pågripelsen.

 Haakon Mosvold Larsen / NTBHøiby fotografert i 2022. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB

Fikk besøksforbud

2. september ble kronprinsessens sønn ilagt besøksforbud mot ekskjæresten, som han er siktet for vold mot. Besøksforbudet varer frem til 2. mars neste år.

Det var politiet selv som valgte å gå til anmeldelse av Borg Høiby for hensynsløs adferd.

– Politiet har anmeldt etter en mengde uakseptable henvendelser, har bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen tidligere sagt til VG om bakgrunnen for besøksforbudet.

Da VG kontaktet henne like før klokken 10.00 lørdag opplyste bistandsadvokaten at hun ikke hadde fått informasjon om at Høiby var pågrepet.

– Jeg er ikke kjent med det, sier hun.

Kan gi omvendt voldsalarm

I besøksforbudet, som VG har fått innsyn i, fremkommer det at Borg Høiby ikke kan oppsøke, forfølge eller på noe vis ta kontakt med kvinnen hverken gjennom telefon, tekstmelding, e-post eller annen elektronisk meddelelse, brev, postkort eller annen skriftlig meddelelse.

Han kan heller ikke ta kontakt med henne gjennom en tredjemann.

Dersom Borg Høiby bryter besøksforbudet kan han straffes med bøter eller fengsel. Politiet kan også vurdere å ilegge Høiby omvendt voldsalarm.

Siktet

I tillegg har to andre ekskjærester, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, anklaget Høiby for fysisk og psykisk vold i sosiale medier.

Alle de tre ekskjærestene har status som fornærmet, men Høiby er foreløpig kun siktet i den førstnevnte saken.

Read Entire Article