Opererer stemmebåndene

3 hours ago 5


 PrivatFRA SYKEHUSET: Musiker og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen opererer stemmebåndene torsdag. Foto: Privat

– Jeg blir nødt til å avstå fra å rope, synge og demonstrere i en stund fremover, skriver Ella Marie Hætta Isaksen på Instagram.

torsdag 10. oktober kl. 23:12

I tillegg til å være artist, har Isaksen (26) gjort seg kjent som aktivist og for sitt engasjement i politiske saker.

I 2023 var hun en av mange som demonstrerte i Oslos gater i forbindelse med Fosen-saken.

Men dagene som demonstrant, med mye roping og lite søvn og mat, har kostet Issaksen dyrt:

– For ett år siden fikk jeg cystisk polypp på stemmebåndet mitt, etter den første aksjonen, fortalte Isaksen i podkasten til Christine Danke tidligere i år, ifølge Nettavisen.

 Sven Arne Buggeland / VGElla Marie Hætta Isaksen var med på å blokkere inngangen til olje- og energidepartementet. Bildet ble tatt den 13. oktober 2023. Foto: Sven Arne Buggeland / VG

Avisen skriver videre at Isaksen ble smittet av covid-19 like etter en demonstrasjon og at hun ikke rakk å bli helt frisk før hun skulle ha konsert i operahuset.

– Jeg fikk ikke hvilt og restituert slik som artister bør gjøre når man lever av stemmen sin. Det var mye belastning på én gang, og etter konserten i operahuset har ikke stemmen vært den samme, sa Isaksen, ifølge Nettavisen.

I podkasten-episoden fortalte Isaksen at hun også skulle operere på grunn av stemmeskaden, og den tiende oktober ble dagen det skulle skje:

– «Don’t tell my enemies», men I dag skal jeg operere stemmebåndene mine. Jeg blir nødt til å avstå fra å rope, synge og demonstrere i en stund fremover, skriver Isaksen på Instagram torsdag.

Isaksen har tidligere vært vokalist i trioen ISÁK og i 2018 vant hun NRK-programmet Stjernekamp.

Nå har hun gått over til å bli soloartist, og hennes siste singel «Mannat» ble sluppet den fjerde oktober.

Publisert: 10.10.24 kl. 23:12

Relaterte emner

Read Entire Article