Olaug Bollestad før Debatten: - Ingen kommentar

3 weeks ago 21


Olaug Bollestad ankom NRK Marienlyst før Debatten tirsdag kveld. Olaug Bollestad ankom NRK Marienlyst før Debatten tirsdag kveld.

I august gikk hun av som leder i KrF etter betent strid i partiet. I kveld snakker hun ut.

tirsdag 17. september kl. 20:21

I august ble det levert et varsel på Bollestads lederstil. Ifølge opplysninger til VG ble hun også konfrontert med klager på lederstilen tidlig i sommer, før varselet ble levert.

Tirsdag kveld gjester den tidligere Krf-lederen debatten på NRK. Når hun ankommer Marienlyst fremstår hun alvorstynget. Debatten kan du se her på VGTV.

– Hva kommer du til å si på Debatten i kveld?

– Jeg har ingen kommentar til dere, sier Bollestad til VG.

Hun ønsker heller ikke å kommentere om hun vil be partiets sentralstyret om å vurdere varselet som ble levert om henne på nytt.

I et brev til sentralstyre, som VG har sett, ber Bollestad om at varslingssaken skal behandles av sentralstyret og ikke av partiledelsen.

Hun skriver at hun ikke har tillit til partiledelsen – nestlederne Dag Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse, og generalsekretær Ingunn Ulfsten.

Etter at Bollestad gikk av som partileder i august, har Dag Inge Ulstein fungert som leder.

Bilde av Dag Inge Ulstein Dag Inge Ulstein

Fungerende leder i KrF

Les også: Bollestad i brev til sentralstyret: «Presset meg til å trekke meg»

Varselet er ferdig behandlet etter partiets varslingsrutiner og saken anses som avsluttet fra partiets side, opplyste generalsekretær Ingunn E. Ulfstein til VG mandag.

Partiledelsen ble også konfrontert med brevet da de forlot landsstyremøtet mandag kveld.

– Ingen kommentar, svarte de tre på spørsmål fra Vårt Land.

Dette har skjedd

  • Ifølge opplysninger til VG ble Olaug Bollestad konfrontert med klager og reaksjoner på sin lederstil tidlig i sommer. Dette var før det var levert et formelt varsel mot henne.
  • I et oppfølgende møte i juni skal Bollestad selv ha tatt opp lederspørsmålet. Ifølge kilder VG har snakket med, oppfattet da partiledelsen at hun skulle trekke seg.
  • KrF-lederen ble også sykemeldt i begynnelsen av juni. I løpet av sommeren ble det laget en plan for hvordan hun skulle gå ut med nyheten om at hun ønsket å trekke seg som leder, ifølge VGs kilder.
  • Da sentralstyret møttes 6. august, skulle avgangen offentliggjøres dagen etter, slik ledelsen hadde oppfattet det.
  • Ifølge TV 2 var det da lagt klar en kommunikasjonsstrategi for hennes avgang og møte med pressen, der 1. nestleder Dag Inge Ulstein skulle trå inn som leder.
  • I stedet møtte Bollestad selv i sentralstyremøtet og holdt en tale, der hun ga uttrykk for at hennes nestledere hadde lagt press på henne om å gå av og takke nei til gjenvalg på Stortinget. Det omtalte først Vårt Land.

Oppgaven om å velge ut en ny partileder, faller hos det ekstraordinære landsmøte, som møtes 25. januar neste år.

Disse datoene blir viktig for valgkomiteen, som ledes av Reid Ivar Dahl:

  • Innen 1. oktober må fylkeslagene melde inn sine kandidater.
  • Innen 15. oktober må kandidatene ha bestemt seg for om de ønsker å stille.
  • 10. januar legger valgkomiteen frem sin innstilling.
Read Entire Article