NRK avpubliserer «Team Ingebrigtsen»

1 month ago 19


Det skriver Aftenposten.

NRK lagde fem sesonger av «Team Ingebrigtsen» på totalt 25 episoder. De første episodene ble vist i 2016 og de siste i 2021.

Serien ble avsluttet med Jakob Ingebrigtsens OL-gull på 1500 meter i Tokyo i 2021.

Serien har vært nominert til flere priser og vant i 2020 Gullruten i vant klassen beste dokusåpe.

Har benektet

Gjert Ingebrigtsen ble i april i år tiltalt for mishandling av ett av sine barn.

Gjert Ingebrigtsen selv har hele tiden benektet at han har gjort noe straffbart.

– Han benekter enhver straffbar opptreden overfor barna sine og forventer en rettferdig behandling når saken kommer opp for en domstol, skrev hans forsvarere til Aftenposten.

Intervju med Aftenposten

I et lengre intervju med Aftenposten tirsdag rettet den eldste av Gjert Ingebrigtsens sønner – Kristoffer – sterke anklager mot faren.

Etter at intervjuet ble publisert, etterlyste Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm onsdag svar fra NRK om vurderinger rundt serien.

– Nå som Kristoffer Ingebrigtsen åpner opp, er produksjonsselskapet og NRK nødt til å forklare seg mer detaljert om hva de har skjønt og ikke skjønt», skrev Slettholm.

– Etter anklagene fra mange av barna, tiltalen og intervjuet med Kristoffer Ingebrigtsen må mange av hendelsene i serien tolkes annerledes. Heller enn en ekstraordinær, velfungerende familie fremstår det mer som et ganske ordinært, utrygt hjem. Selv om det også er god stemning, skriver han videre.

«Bamsegutt»

I november i fjor avpubliserte NRK serien «Bamsegutt», få dager etter at den var vist på TV.

I sin evaluering skrev NRK blant annet at i arbeidet med serien ble ikke redaktørlinja i tilstrekkelig grad brukt. De inngående vurderingene stoppet på for lavt nivå.

Publisert 06.09.2024, kl. 11.48 Oppdatert 06.09.2024, kl. 11.50

Read Entire Article