Norse Atlantic vurderer jobbkutt i Arendal

3 hours ago 3


Flyselskapet har droppet vekstplaner og varslet kostnadskutt.

 Flyselskapet Norse Atlantic satser på langdistanse, og har gått med store underskudd stort sett hele veien siden oppstarten i 2021. Foto: PATRICK T. FALLON / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Norse Atlantic vurderer oppsigelser blant de ansatte i Arendal, der flyselskapet har sitt hovedkontor. Det viser en intern melding sendt til de ansatte, som E24 har fått tilgang til.

Det er snakk om jobbkutt i administrasjonen, inkludert ansatte som jobber med kundeservice, planlegging og opplæring.

Det er ikke tatt noen endelig beslutning om nedbemanning, understreker Norse i meldingen.

Norse Atlantic satser først og fremst på langdistanse mellom Europa og USA. Det Arendal-baserte selskapet startet i 2021, og hadde første flyging sommeren 2022.

Les på E24+

Norse Atlantic har trykket på vekstbremsen

E24 har kontaktet flyselskapet for en kommentar til de mulige jobbkuttene.

– Å opprettholde lave kostnader er en viktig del av vår strategi. Vi ser jevnlig på kostnadene våre og tilpasser oss raskt når vi ser rom for forbedring. Strategien vår har utviklet seg, akkurat som rutetilbudet vårt, som igjen gjør at det er behov for andre ferdigheter og bemanning på enkelte områder, skriver kommunikasjonsansvarlig Philip Allport i en e-post.

Dropper vekstplaner

Da Norse sist la frem tall i slutten av august, varslet selskapet at de dropper planer om vekst.

– Vekst koster penger, og akkurat nå er fokuset lønnsom drift, fremfor vekst, sa da toppsjef Bjørn Tore Larsen til E24.

Flyselskapet varslet at strategien skal endres til å rette seg mer mot charterflyginger. Kostnadskutt var også en del av planen, noe Larsen den gang sa at i stor grad ville skje innen administrasjon og salg.

Bjørn Tore Larsen, toppsjef og gründer i Norse Atlantic, da selskapet var i startfasen i 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Toppsjefen opplyste da at selskapet sannsynligvis ville få færre ansatte. Han hevdet da at det ikke var snakk om oppsigelser, men mindre behov for innleid personell.

Store underskudd

Pengene har fløyet ut av Norse helt siden starten, med unntak av et lite overskudd i fjor sommer.

Underskuddet lå på rundt 170 millioner dollar i både 2022 og 2023, tilsvarende om lag 1,7 milliarder kroner hvert år. Så langt i 2024 har selskapet tapt én milliard kroner (95 millioner dollar), viste forrige kvartalsrapport.

Flyselskapet har vært nødt til å hente friske penger flere ganger. Senest i august varslet Norse om en ny mulig pengejakt.

Aksjen til flyselskapet har rast på Oslo Børs. Det siste året er aksjekursen ned mer enn 90 prosent.

De to største aksjonærene i Norse er shippingfamilien Lauro, og toppsjef og gründer Bjørn Tore Larsen. På eiersiden er blant annet også milliardær Arne Blystad og shippingtopp Magnus Halvorsen.

Les også

Tapstyngede Norse dropper vekstplaner

Les også

Flyselskapet Norse Atlantic tapte 332 mill.

Read Entire Article