Nord-Korea vil kutte alle vei- og togforbindelser til Sør-Korea

3 hours ago 5


 KCNA via APNord-Koreas leder Kim Jong-un. Landets statlige nyhetsbyrå offentliggjorde bildet tirsdag denne uken. Foto: KCNA via AP

Arbeidet startet onsdag, melder Nord-Koreas statlige nyhetstjeneste.

onsdag 9. oktober kl. 05:07

Den nordkoreanske hæren skal også forsterke regionene på sin side av grensen mellom de to landene, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Nyhetstjenesten har publisert en uttalelse der generalstaben sier tiltakene kommer som svar på krigsøvelser i Sør-Korea.

Øvelsene omtales som «den fremste fiendtlige staten og konstante hovedfienden».

De viser også til hyppige visitter fra amerikansk strategisk kjernevåpenkapasitet i regionen.

Nord-Korea har i år sendt ballonger fylt med alt fra sigarettstumper til avføring over grensen til Sør-Korea:

Kunngjøringen fra Nord-Korea kommer etter det som beskrives som uvanlig aktivitet langs grensen den seneste tiden.

I juni skrev det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at Nord-Korea hadde sendt flere hundre soldater til den demilitariserte sonen langs grensen for å gjennomføre ulike aktiviteter.

En av dem skal være utplassering av landminer.

– Disse aktivitetene ser ut til å være et ledd i å øke kontrollen internt i det nordkoreanske militæret og blant innbyggerne, og få dem fra å forsøke å krysse grensen, sa Sør-Koreas generalstab da.

Sør-Koreas militære sa tirsdag at de tror flere nordkoreanske soldater har blitt såret eller drept i eksplosjoner på grensen den siste tiden.

– Det virker som de gjør arbeid i den demilitariserte sonen på en utilfredsstillende måte, til tross for at mange skader skjer på grunn av eksplosjoner fra landminer, ser de til Yonhap.

Read Entire Article