Mowi tjente 173 millioner euro på driften i tredje kvartal

1 hour ago 3


Lakseoppdretteren leverer dårligere enn ventet.

John Fredriksen er storeier i Mowi. Han er også på eiersiden i toneangivende Oslo Børs-sektorer som shipping og oljeservice. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Det operasjonelle driftsresultatetoperasjonelle driftsresultatetDet selskapet tjener på driften før renter og skatt samt verdijusteringer på fisken i sjøen, som gjøres etter endringer i lakseprisen. fremgår i en oppdatering fra laksegiganten i forkant av rapporten for tredje kvartal. I samme periode i fjor endte det på 203 millioner euro.

På forhånd var det ventet et en fasit for årets tremånedersperiode på 179 millioner euro, ifølge estimater fra Bloomberg.

Slaktevolumet i tredje kvartal endte på totalt 161.000 tonn. Dette er tidenes høyeste slaktevolum i tredje kvartal noensinne, melder selskapet.

Mowi er verdens største oppdretter av atlantisk laks. Den viktigste oppdrettsregionen er i Norge, men selskapet har også oppdrett i Chile, Canada, Skottland, Irland, Island og på Færøyene. På Oslo Børs verdsettes selskapet til om lag 100 milliarder kroner.

Analytikere venter bredt at laksekjempens aksjonærer har mer aksjeoppgang i vente sett over det neste året, med et gjennomsnittlig kursmål på 229 kroner per aksje. Kursen ligger nå på rundt 194 kroner.

Mangemilliardæren John Fredriksen er største eier i Mowi, etterfulgt av Folketrygdfondet.

Den fullstendige kvartalsrapporten legges frem 6. november.

Les på E24+

Investtech: Kjøp disse fire aksjene

Read Entire Article