Menendez-brødrenes familie: – De ble sviktet

3 hours ago 5


 CAROLINE BREHMAN / EPA / NTBJoan Andersen Vandermolen (92) og et 20-talls familiemedlemmer mener Menendez-brødrene må slippes fri. Foto: CAROLINE BREHMAN / EPA / NTB

Lyle og Erik Menendez drepte søsteren hennes. –⁠ De burde vært beskyttet, isteden ble de sviktet, sier Joan Andersen Vandermolen (92) og trygler om at nevøene nå løslates.

lørdag 19. oktober kl. 03:11

Kortversjonen

  • Etter 35 år i fengsel for å ha drept sine foreldre, kan Menendez-brødrene snart bli løslatt.
  • Joan Andersen Vandermolen, tanten til brødrene, trygler om deres frihet og hevder de ble sviktet av samfunnet.
  • Nye bevis og en Netflix-serie har kastet lys over påstander om langvarig seksuelt misbruk.

Venner, familie og støttespillere venter i spenning på om Lyle og Eriks Menendez vil bli løslatt etter å ha sittet 35 år i fengsel for brutalt å ha drrept sine foreldre i deres hjem i 1989.

Over 20 familiemedlemmer samlet seg i går i Los Angeles før å trygle statsadvokaten om at Menendez-brødrene slippes fri.

Statsadvokaten som snart skal levere sin innstilling, antyder at brødrene har sonet lenge nok.

– Gitt omstendighetene synes jeg ikke de fortjener å være i fengsel til de dør, sier George Gascon til ABC News.

Brødrene soner livstid uten mulighet for prøveløslatelse for drapene på Jose og Kitty Menendez. Under den TV-sendte rettssaken i 1996 hevdet brødrene at de hadde blitt seksuelt misbrukt av begge foreldrene i årevis og handlet i selvforsvar.

Erik og Lyle var 18 og 21 år da de skjøt og drepte foreldrene sine.

 Nick Ut / AP / NTBLyle og Erik Menendez i retten med sin forsvarer Leslie Abramson i 1990. Foto: Nick Ut / AP / NTB

Guttenes tanten, Joan Andersen Vandermolen (92) sier hun ikke var klar over omfanget av misbruket guttene hevder seg utsatt for.

– Den gang var ikke verden klar for å tro at gutter kunne bli voldtatt. I dag vet vi bedre, sa søsteren til Kitty Menendez som ble drept av sine sønner.

De var bare barn, understreker 92-åringen under pressekonferansen.

– Sannheten er at Lyle og Eric ble sviktet av sine foreldre og av systemet som burde ha beskyttet dem, av hele samfunnet, sa hun.

– Hjerteskjærende

Etter pressekonferansen onsdag ga Los Angeles statsadvokat en uttalelse hvor de uttrykte empati med alle ofre i saken.

Statsadvokat George Gascon sa at hans kontor har hørt familiens «hjerteskjærende beretninger».

– Vi kan ikke formelt kommentere på noen beslutninger på nåværende tidspunkt, men vit at vi vil gjøre en grundig og rettferdig gjennomgang av alt materiale vi har tilgang til for å sikre rettferdighet, skriver statsadvokat Gascon i en uttalelse.

Hvis statsadvokaten mener at saken må gjenåpnes, vil en dommer avgjøre brødrenes videre skjebne.

– Det er opp til en dommer å bestemme om saken skal opp på nytt eller om brødrene vil bli løslatt, sa statsadvokaten til ABC News.

 Thomas Andreassen / APLyle og Erik Menendez-skjebne kan avgjøres denne måneden, etter 35 år i fengsel, sier statsadvokat George Gascon til ABC News. Foto: Thomas Andreassen / AP

Nye bevis og en ny Netflix-serie har kastet nytt lys over saken.

Tidligere i oktober ble det kjent at myndighetene i Los Angeles undersøker nye bevis om at brødrene angivelig ble seksuelt misbrukt, inkludert et brev Erik Melendez skal ha skrevet åtte måneder før drapene.

Etterforskere undersøker også påstander fra et medlem av 1980-tallsbandet Menudo om at han ble misbrukt av Jose Menendez, som var musikkdirektør.

Read Entire Article