Lill Martine (25) omkom i brann: - Alle som møtte henne ble glad i henne

3 weeks ago 15


– Vi var veldig nære. Hun var min sjelevenn og min datter på en gang, sier mamma Anca.

 PrivatLill Martine Håkestad Borge (25) omkom i brannen i Tønsberg. Foto: Privat
mandag 16. september kl. 07:56

Kortversjonen

  • Lill Martine Håkestad Borge (25) og Trym Erik Mangen (29) døde i en boligbrann i Tønsberg.
  • Lill Martines mor, Anca, beskriver henne som sin sjelevenn og en livsglad person.
  • Brannårsaken er fortsatt ukjent, og politiet etterforsker saken.
  • Anca vil ha hundene med i kisten til datteren under begravelsen.

Det var Lill Martine Håkestad Borge (25) fra Tønsberg og Trym Erik Mangen (29) fra Oslo som mistet livet i boligbrannen på Eik i Tønsberg mandag 9. september.

– Jeg tror absolutt alle som møtte henne ble glad i henne og hun ga utrolig mye av seg selv, sier Anca Håkestad i sms til VG.

Hun forteller at Lill Martine var en annerledes jente helt fra hun var liten, hun trengte forutsigbarhet og var lite glad i endringer.

– Hun elsket rollespill, dans og dyr som liten men hun likte bare å «opptre» for kjente, så det ble mange familie- og venneforestillinger, sier hun.

Anca forteller at Lill Martine ikke dømte andre mennesker og at hun mislikte folk som utnyttet seg av andre, hadde egoistiske holdninger og som var dømmende.

– Da pleide hun si «det her er faen ikke greit, folk MÅ skjerpe seg», sier hun.

  Lill Martine var flink til å male og laget mange bilder.KUNSTERSJEL: Lill Martine var flink til å male og laget mange bilder.

Ukjent brannårsak

Alle nødetater rykket ut etter at det ble meldt om en boligbrann i et rekkehus i Tønsberg klokken 07.49 mandag.

– Vi håper obduksjon og åstedsundersøkelser vil gi svar på brannårsaken. Det er krevende undersøkelser og det er for tidlig å si noe om når vi får svar, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen.

Politiet har pr nå ingen holdepunkter for at det skal ha skjedd noe straffbart i saken.

 Anca forteller at hun hadde et nært forhold til datteren sin.NÆRE: Anca forteller at hun hadde et nært forhold til datteren sin.

– Var du og datteren din nære?

– Ja, vi var veldig nære. Hun var min sjelevenn og min datter på en gang, vi delte alle sånne «rare» interesser og gleder som å finne steiner, blader og andre ting som naturen hadde formet som et hjerte. Hvordan naturen utvikler og endrer seg i hver årstid, ville dyr og tamme dyr.

Anca forteller at Lill Martine var mye flinkere enn henne til å leve i nuet.

– Nå skal jeg gjøre alt vi ønsket, men som jeg ikke turte. For eksempel, sove ute i naturen. Jeg vet at hun vil være med meg.

Rakk ikke backpacker-turen

– Hun elsket de små ting og kunne glede seg over stort sett alt, hun var en drømmer og ønsket å dra på backpacker tur, sier Anca

Hun forteller at Lill Martine nylig var hjemme og prøvde alle tursekkene hennes for å se hvilken som passet best. Hun fikk stormkjøkken, kompass og håndholdt gps av Ancas mann, Ken.

– Hun rakk aldri reise på backpackertur, sier hun.

Dette skrev mamma Anca på Facebook etter at Lill Martine omkom i den tragiske brannen på Eik:

«I dag fikk himmelen en ny vakker, sterk, livsglad, kunstnerisk, gøyal og omsorgsfull stjerne. Regnbuen lyste over hele Tønsberg og omegn. Vi er mange som tok det som et tegn på at du hilser til alle oss i dyp sorg jenta mi . En grusom brann stjal deg, din kjære «partner in crime» Trym og de tre kjæreste hundene deres Bella, Balder og Ares.

Hvil i fred min kjære Martine-skatt. Mamma elsker deg herfra og til evigheten for alltid».

 PrivatDØDE I BRANNEN: Hunden Ares og to andre hunder omkom i den tragiske brannen. Foto: Privat

Hundene vil følge Lill Martine når hun gravlegges.
– Jeg ønsket kremering av hundene og at de skal være med i kisten til Lill Martine. Tønsberg Dyreklinikk snudde seg rundt og har fått ordnet så det blir sånn, sier Anca til Tønsbergs Blad, som skrev først om saken.

– Hundene betydde alt for henne, det ville vært galskap å la jenta vår og hundene hvile i fred hver for seg, sier hun til VG.

Read Entire Article