Libanons regjering gjør forberedelser før mulig krig med Israel

2 weeks ago 15


 Mohammed Zaatari / AP / NTBLibanesiske brannmannskaper og soldater samler seg utenfor en telefonbutikk der en personsøker skal ha eksplodert. Libanons regjering gjør forberedelser har startet forberedelser på en mulig krig med Israel etter eksplosjonene i personsøkerne denne uka. Foto: Mohammed Zaatari / AP / NTB

Rundt 100 skoler kan tas i bruk og matlagrene fylles opp i Libanon for å være forberedt på en eventuell opptrapping.

torsdag 19. september kl. 08:34

Libanons fungerende statsminister Najib Mikati møtte onsdag landets krisehåndteringskomité for å diskutere mulige scenarioer om Israels angrep trappes opp.

Møtet fant sted dagen etter at personsøkere som ble brukt av Hizbollah, eksploderte rundt om i Libanon.

Minst tolv personer ble drept og nesten 2800 såret.

Onsdag ble også 20 personer drept og 450 såret da walkietalkier eksploderte, ifølge libanesiske myndigheter.

Også disse ble brukt av Hizbollah.

Det er ennå ikke bekreftet hva som førte til eksplosjonene, og ingen har så langt tatt på seg skylden, men både Libanons regjering og Hizbollah har rettet fingeren mot Israel.

Slik forbereder de seg

Libanons miljøminister Nasser Yasin er leder for komiteen. Han sa onsdag at det jobbes med å sikre nok tilfluktsrom, og at 100 rundt skoler kan tas i bruk. Han sa videre at matlagrene er fylt opp til å vare i tre måneder, og at et skip med 40.000 tonn mel og kornprodukter var på vei til Libanon.

I tillegg kan 50.000 matrasjoner fra tredjeparter som Verdens matvareprogram (WFP), deles ut til fordrevne, ifølge Yasin.

Read Entire Article