Liam Payne (31): Delte ut over 140.000 kroner

2 hours ago 5


 Luca Bruno / AP Foto: Luca Bruno / AP

Den avdøde One Direction-stjernen strødde om seg med penger til veldedige saker i ukene før han døde.

mandag 21. oktober kl. 12:03

Kortversjonen

  • Den avdøde One Direction-stjernen Liam Payne donerte store summer til veldedighet før sin tragiske død i Buenos Aires.
  • Cheryl Cole, mor til hans sønn, delte sin sorg og kritiserte ondsinnede rykter etter Paynes bortgang.
  • Sharon Osbourne og Bruce Springsteen advarer mot presset unge stjerner opplever i musikkindustrien.

Det er britiske NME som skriver om stjernens raushet i ukene før han så tragisk døde etter et fall fra tredje etasje på CasaSur Palermo Hotel i Buenos Aires.

Ved ett enkelttilfelle skal han ha gitt 10.000 pund – eller 140.000 norske kroner – gjennom GoFundMe som best kan beskrives som en variant av Spleis.

Ifølge NME skal han også ha gitt penger til en 28 år gammel amerikaner med kreft, til en overlevende for en skoleskyting og til en fire år gammel kreftsyk jente.

Les også: Liam Paynes siste ønske for sønnen Bear

Liam Payne skal ha forklart hvorfor han utførte disse handlingene gjennom en rekke poster på Snapchat.

«Jeg har alltid følt meg svært heldig med den posisjonen jeg har, og mitt livsmål har vært å være en superhelt», har han sagt.

– Alt jeg vet er at det er nettsteder der ute som gjør det mulig for deg å donere penger til syke barn som trenger din hjelp. Det spiller ingen rolle hvor liten eller stor donasjonen er. Alt som teller er at du ser inn i dette barnets øyne og forstår. Som en far slår det meg litt annerledes fordi jeg ser på dem og hvis det hadde vært mitt eget barn, hadde jeg villet at alle i hele verden så på meg. Vær så snill, se på meg og hjelp meg!

Liam Payne etterlot seg sønnen Bear på syv år som han hadde med popstjernen Cheryl Cole (41) som startet sin karriere i Girls Aloud. Hun brøt tausheten rett før helgen og delte sorgen over bortgangen til hennes sønns far.

«Mens jeg forsøker å navigere meg gjennom dette jordskjelvet av en hendelse, og jobbe meg gjennom min egen sorg i denne ubeskrivelig smertefulle tiden, la meg pent minne om at vi har mistet et menneske», skrev Cole og adresserte ondsinnede rykter og historier som verserte på nettet i timene etter Paynes dødsfall.

Les også: Liam Payne: Dette er det vi vet One Direction-stjernens død

Sist helg kom det også frem at Liam Payne ble droppet av plateselskapet sitt bare dager før han døde. Dette har fått flere rutinerte stjerner til å advare mot hva som kan skje når unge mennesker opplever superstjernestatus over natten.

– Hvor var musikkindustrien da du trengte dem? skrev Sharon Osbourne på Instagram til sine halvannen million følgere-

– Du var bare et barn da du tok steget inn i en av de tøffeste bransjene i verden. Hvem var i ditt hjørne? spurte Osbourne retorisk.

Les også: Simon Cowell om Paynes død: – Jeg er knust

Den samme advarselen kommer fra Bruce Springsteen i et ferskt intervju med The Telegraph.

– Det er en bransje som legger enormt press på unge mennesker. Unge mennesker har ennå ikke de indre dimensjonene, eller selvtillit, til å beskytte seg selv mot mange av de tingene som kommer med suksess og berømmelse, sier Springsteen.

Read Entire Article