Kraftige vindkast ventes i Nord-Norge: – Utfordrende

2 hours ago 5


 Meteorologisk institutt Foto: Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for deler av Vest-Finnmark og Nord-Troms. Allerede har taket på et fiskebruk måtte gi etter.

onsdag 9. oktober kl. 07:49

Onsdag morgen til tidlig onsdag ettermiddag ventes det kraftige vindkast i deler av Nord-Norge. Meteorologisk institutt har utstedt et gult farevarsel for kraftige vindkast som gjelder fra klokken 06.00 til 14.00 onsdag 9. oktober.

– Det ventes sørøstlig full storm utsatte steder med lokalt kraftige vindkast på 27–35 meter per sekund, melder Meteorologisk institutt.

På Nordkapp har politiet fått melding om et tak som har blåst av et fiskebruk i Karmøyvær.

– Taket lå delvis på veien. Brannvesenet og Vegtrafikksentralen varslet. Brannvesenet har vært ute og fjernet taket fra veien. Stiv kuling i området med liten storm i kastene. Utfordrende værforhold, skriver politiet i Finnmark.

De kraftigste vindkastene ventes på steder med fjell i sør og øst.

Farevarselet kan få konsekvenser for samferdsel og infrastruktur. Meteorologisk institutt advarer om at løse gjenstander kan blåse av gårde og at det er mulighet for kansellerte avganger for ferge, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt og enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid.

Strømforsyningen kan også bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. I fjellet kan snøfokk gi redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og stengte veier.

Meteorologisk institutt kommer med flere råd til befolkningen:

– Sikre løse gjenstander. Lukk vinduer og dører godt til. Sørg for at takrenner, stillaser, antenner og presenninger er godt festet. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder, heter det i farevarselet.

De oppfordrer også folk til å følge råd fra transportaktører, sjekke veimeldinger på 175.no og vurdere tiltak for å begrense skade på forhånd.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article