«Klitoris-samleren» og «Skrækdanskeren» Peter Frederiksen er død

3 weeks ago 14


 GIANLUIGI GUERCIA / AFP / NTBPeter Frederiksen fotografert under et rettsmøte i Bloemfontein i Sør-Afrika i november 2015. Foto: GIANLUIGI GUERCIA / AFP / NTB

Han døde i et sørafrikansk fengsel, 72 år gammel.

tirsdag 17. september kl. 00:38

Det melder danske Ekstra Bladet, som skriver at «mange kvinner i Danmark og Afrika nå kan puste lettet ut».

Han døde av naturlige årsaker i fengselscellen i Bloemfontein, opplyser lokalt politi og Frederiksens forsvarsadvokat til avisen.

Dansken ble i 2017 funnet skyldig i å ha medvirket til drapet på sin kone, produksjon og distribusjon av overgrepsmateriale av barn, ulovlig våpenhandel, voldtekt og pedofili.

Les også: Klitoris-samler funnet skyldig i drap, voldtekt og pedofili: Vil kjempe for barna

Mannen ble for alvor omtalt i internasjonale medier da politiet fant 21 avskårne klitoriser i fryseren hans.

Han ble derimot ikke dømt for skrekkfunnet, da det ikke fantes noen konkrete lovbestemmelser å dømme ham etter, ifølge Ekstra Bladet.

Flyktet til Sør-Afrika

Peter Frederiksens kriminelle løpebane startet lenge før han ble arrestert i Sør-Afrika.

Allerede som ung mann i Danmark viste Peter Frederiksen stor interesse for våpen og sprengstoff, har VG tidligere skrevet. Som 18-åring meldte han seg inn i Heimevernet, og ble senere medlem av en våpenlosje med tette bånd til Heimevernet.

I 1996 ble han innblandet i den nordiske MC-krigen da han solgte sprengstoff som senere ble brukt i et attentat i Aalborg. Politiet fant et stort våpenlager hjemme hos Frederiksen, og han ble dømt til fengsel.

Les også: MC-krig, våpenhandler og sadomasochist: Slik ble Peter Frederiksen den beryktede klitoris-samleren

Frederiksen flyktet til utlandet, men returnerte til Danmark på begynnelsen av 2000-tallet. Han skal ha blitt interessert i sadomasochisme og omskjæring, og skal ifølge seg selv ha lært å utføre omskjæring av den danske «penislegen» Jørn Ege.

I 2010 ble han dømt til fengsel for besittelse av ulovlige våpen, men flyktet til Sør-Afrika.

 CHARL DEVENISH / AFP / NTBPeter Frederiksen fotografert i forbindelse med et rettsmøte i Bloemfontein i Sør-Afrika i november 2015. Foto: CHARL DEVENISH / AFP / NTB

Ifølge Ekstra Bladet ventet Frederiksen i 2015 spent på at våpendommen hans fra Danmark skulle bli foreldet.

I stedet ble han pågrepet da lokalt politi fant 21 poser med kvinnelige kjønnsorganer i fryseren hans.

Bestillingsdrap

Han ble dømt til to ganger livstid for blant annet å ha bestilt et leiemord på sin afrikanske kone, Tshidi Molise. Frederiksen skal ha giftet seg med Molise i 2010, til tross for at han allerede var gift med en dansk kvinne.

Det var Molise som gikk til politiet og fortalte om det grufulle innholdet i fryseren.

 CHARL DEVENISH / AFP / NTBDet skal ha vært i dette huset fryserfunnet ble gjort. Bildet er tatt i 2015. Foto: CHARL DEVENISH / AFP / NTB

Ukjente gjerningsmenn skjøt henne i ryggen, i hodet og i magen. Til flere danske medier hadde den unge kvinnen gjort det klart at hun var redd for eksmannen, at han hadde truet henne på livet flere ganger og at han hadde venner som kunne få henne drept.

Molise anklaget også Frederiksen for å ha dopet henne ned og omskåret henne mot hennes vilje. Video som viste Frederiksen utføre lemlestelse skal ha vært blant bevismaterialet politiet i Sør-Afrika gjorde funn av under etterforskningen.

Les også: Her fant politiet 21 avskårne klitoriser i fryseren

Frederiksen skal på sin side ha sagt at det var hun som samlet på kroppsdelene i fryseren.

I hjemmet til Frederiksen fant politiet også dagbøker som viste at han hadde forgrepet seg på datteren til Molise fra hun var fire år gammel.

– Du skal fjernes permanent fra samfunnet, sa dommeren til Frederiksen under straffeutmålingen i 2018, ifølge Ekstra Bladet.

Read Entire Article