Kjær klar for semifinale i US Open

1 month ago 12


 Terje Pedersen / NTBNicolai Budkov Kjær er tittelkandidat i nok en Grand Slam-turnering. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nicolai Budkov Kjær (18) stormer videre på tennisbanen. Torsdag slo han den 5.-seedede rumeneren Luca Preda 6-3, 1-6, 7-5 i kvartfinalen i US Open.

torsdag 5. september kl. 20:38

På hardcourten i New York øyner nordmannen sin tredje og fjerde Grand Slam-tittel for året i juniorklassen. Kjær vant doubletittelen i Roland-Garros før han klinket til med seier i singleturneringen i Wimbledon i sommer.

Kort tid etter triumfen over Preda skal det norske stjerneskuddet spille nok en kvartfinale i US Open – i double sammen med sveitseren Henry Bernet.

Kjær er 1.-seedet i single, mens han og Bernet er 3.-seedet.

Duellen mot Preda åpnet jevnt, selv om rumeneren truet med en bruddball i tredje game. Spillerne holdt egen serve i åpningssettet fram til Kjær brøt til 4-2-ledelse. Deretter ble det ett servebrudd for hver spiller, før nordmannen kunne serve hjem settseieren til 6-3.

Preda tok seg sammen i sett nummer to og feide av gårde til 6-1-seier der etter tre servebrudd. Kjær var ikke i nærheten av nivået til sin motstander, og dermed sto det 1-1.

Spenningen tiltok i det tredje og avgjørende settet. Kjær og Preda spilte begge solid, og de holdt egen serve hele veien til 6-5. Deretter klarte ikke Preda å holde nervene i sjakk, og han gjorde to dobbeltfeil på rad i det avgjørende gamet.

Publisert: 05.09.24 kl. 20:38Oppdatert: 05.09.24 kl. 20:38

Relaterte emner

Read Entire Article