«Joker: Folie à Deux» på vei mot gigantisk økonomisk tap

2 hours ago 3


 Niko Tavernise / Warner Bros. DiscoveryBilde fra «Joker: Folie à Deux». Foto: Niko Tavernise / Warner Bros. Discovery

Oppfølgeren til suksessfilmen fra 2019 ligger an til å tape mellom 150 og 200 millioner dollar på kinofremvisningen.

tirsdag 15. oktober kl. 09:46

Det melder nettstedet Variety.

Det tilsvarer mellom 1,6 og 2,1 milliarder norske kroner.

Filmen, som er en oppfølger til suksessen «Joker» fra 2019, har så langt bare spilt inn 51,5 millioner dollar i USA og 165 millioner dollar globalt etter to uker på kino.

Til sammenligning hadde forgjengeren spilt inn 96,2 millioner dollar i USA og 248,4 millioner dollar globalt etter bare tre dager.

«Folie à Deux» kostet hele 200 millioner dollar å produsere, i tillegg til rundt 100 millioner i markedsføring og distribusjon.

Filmen fikk terningkast tre av VGs anmelder.

Ifølge Variety trenger filmen å spille inn minst 450 millioner dollar totalt for å gå i pluss.

– Alle estimater fra anonyme «innsidere» eller «konkurrerende ledere» er helt feil, og fortsetter en trend hvor rykter eblir rapportert som fakta, sier en talsperson for Warner Bros. i en uttalelse til Variety, og påpeker at filmen fortløpende tjener penger.

Filmen har fått hard medfart av både kritikere og publikum. På anmeldelsesnettsiden Rotten Tomatoes har den en score på bare 33 prosent, og publikum har gitt den karakteren «D» på CinemaScore.

Analytikere Variety har snakket med, mener regissør Todd Phillips kan ha fremmedgjort DC-fansen ved å gjøre oppfølgeren til en slags fantasy-musikal. Filmen inneholder blant annet coverversjoner av kjente sanger som «That's Life», «Get Happy» og «For Once in My Life».

Se traileren til den forrige «Joker»-filmen, som ble en storsuksess:

Read Entire Article