Johaug med enormt formuehopp i «hvileåret»: – Lønnsomt å få barn

4 hours ago 6


Langrennsdronningen ble ikke fattigere i året hun ble mamma.

 Therese Johaug hadde et svært godt økonomisk år i 2023. Foto: Terje Pedersen / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

– Det er lønnsomt å få barn, vet du, smiler Johaugs mangeårige manager, Jørn Ernst.

Therese Johaug (36) la opp som langrennsløper etter å ha tatt sine tre eneste individuelle OL-gull vinteren 2022. 17. mai året etter ble datteren Kristin født.

Det var ikke bare livet som ble rikere for den nybakte moren.

VG har hentet ut Johaugs skattetall gjennom kredittbyrået Bisnode.

Formuen økte også fra 62 til 78 millioner kroner. Økningen på 16 millioner, nesten 26 prosent, må kalles betydelig.

Manager Jørn Ernst har ingen kommentar til den kraftige økningen av Johaugs formue.

Etter en lang karriere – også med satsing på næringsvirksomhet utenfor sporet – ble Johaugs økonomi på ingen måte dårligere av et friår fra langrenn.

Den skattbare inntekten økte fra 5,1 millioner kroner i 2022 til 5,5 millioner i fjor.

– Hun har inntekter fra eierskapet i merkevaren «Johaug» og andre sponsoravtaler som har vært med hele tiden. Flere produkter er knyttet opp til henne. De har hun løpende inntekter på, forklarer Jørn Ernst.

Nå satser Therese Johaug igjen. Det store sportslige målet er å bli historiens første kvinnelige verdensmester på 50 km under VM i Trondheim i mars.

Det vil uansett ikke gjøre store forandringer i Johaugs økonomi. Men noen gode pluss kan det bli i regnskapet for 2024 og 2025.

– Basisinntektene hennes forandrer seg jo ikke, men hun får forhåpentligvis noen bonuser og premieinntekter. I tillegg har vi inngått et par nye sponsoravtaler det siste året, sier Jørn Ernst.

I 2012 lanserte skistjernen merkevaren «Johaug». Den ble innlemmet i selskapet Active Brands tre år etter. Hun driver det heleide selskapet «Setra» fra hjemmet i Holmenkollen. Gjennom dette selskapet eier hun 49 prosent av det Oslo-baserte selskapet «Lillesetra». Det driver ifølge Brønnøysundregistrene med «eierskap til varemerker, produkt- og konseptutvikling av sportstøy og utstyrsartikler, markedsførings- og konsulentvirksomhet».

– Hvor flink er Therese Johaug på det økonomiske?

– Hun er veldig bevisst. Like fokusert og like nøye med det som hun er med trening og idrettskarrieren. Det vil jeg så absolutt si, svarer Jørn Ernst.

Jørn Ernst

Manager for Therese Johaug

VG var nylig med da Johaug holdt en kommersiell treningsleir i Hellas. Skistjernen sto på fra morgen til kveld med andres og egen trening. Rett etterpå var hun på plass på sin første landslagssamling etter comebacket.

– Det må jeg bare si: Makan til kapasitet. En ting er all treningen hun legger ned. Men jeg tenker også alt hun holder på med på si med klesmerket Johaug, oppfølging av egne sponsorer, og treningsreisene og treningsappen hun har startet. Det er masse arbeid, sier Ernst.

Manager trekker pusten.

– Alt dette gir henne energi. Hadde det gitt henne minus i forhold til egen trening, så hadde hun ikke gjort det. Det er hun veldig bevisst på. Jeg synes det er helt enormt. Jeg slutter ikke å la meg begeistre av det.

Read Entire Article