Jeremy Allen White (33): – Føler meg veldig heldig

2 days ago 6


 AP/SonyFRA THE BEAR TIL THE BOSS: Dobbel Emmy-vinner Jeremy Allen White ser frem til sin neste store rolle, som en Bruce Springsteen med personlige og musikalske fremtidskvaler. Foto: AP/Sony

Nattens ferske Emmy-vinner åpner endelig opp om sin neste store rolle – som Bruce Springsteen.

mandag 16. september kl. 20:52

Kortversjonen

  • Jeremy Allen White vant Emmy for beste skuespiller i en komiserie for sin rolle i «The Bear».
  • Han skal spille Bruce Springsteen i den kommende biopic-filmen «Deliever Me From Nowhere».
  • Bruce Springsteen og hans management har vært støttende i prosessen.
  • Filmen handler om tiden rundt utgivelsen av albumet «Nebraska».

Natt til mandag vant han Emmy for beste skuespiller i en komiserie for sin rolle i «The Bear». Det var andre gang på rad at han stakk av med denne gjeve prisen.

– Denne serien har forandret livet mitt, sa han i takketalen under utdelingen i natt.

Allerede i et halvt år har han forberedt seg på en rollefigur som også fikk forandret livet sitt på nøyaktig samme tidspunkt i livet, Bruce Springsteen (75 om ni dager).

Under et pressemøte med blant andre Deadline i forbindelse med Emmy-utdelingen kommenterte Jeremy Allen White for første gang rollen som The Boss.

Les også: Emmy-utdelingen 2024: «Shōgun» ble historisk

– Jeg kan ikke si så mye, men det jeg kan si er at jeg har et virkelig flott team av mennesker som hjelper meg. Bruce selv har vært helt nydelig og støttende – og tilgjengelig, noe som har gjort hele denne prosessen enda mer gledelig, sa han til pressen, før han roste også Springsteens manager, Jon Landau.

– Hans og hele managementets støtte. De har jo også en større rolle i filmen, så jeg føler meg veldig heldig, sa Jeremy Allen White.

Les også: TV-anmeldelse : «The Bear» (sesong 3): «Nei, chef»

Det er Scott Cooper som står bak biografifilmen (biopic) «Deliever Me From Nowhere» om Bruce Springsteen, basert på den tidligere gitaristen i Del Fuegos Warren Zanes bok med samme navn.

Handlingen er lagt til tiden da Bruce Springsteen og hans E Street Band jobbet mot monsterhiten «Born In The USA» og Springsteen uventet bestemte seg for å gi ut «Nebraska», en lavmælt plate med til dels dystre historier, istedenfor å profittere på en superstjernestatus han allerede slet mentalt med.

Les også: Bekreftet til Bruce Springsteen-rolle

«Nebraska» kom ut i 1982 da Bruce Springsteen var 33 år, altså jevnaldrende med mannen som gestalter ham i filmen, Jeremy Allen White.

Tittelen «Deliever Me From Nowhere» stammer fra en setning i låten «Living On The Edge Of The World» som er et outtake, altså en låt som ikke kom med, på «The River» i 1980.

Den finnes imidlertid på Springsteens «Tracks»-boks med 66 sanger fra 1998.

Bruce Springsteen endret senere på låten og kalte den «Open All Night» som finnes på «Nebraska». Uttrykket «deliever me from nowhere» dukker også opp et annet sted på «Nebraska», i låten «State Trooper».

Read Entire Article