Janet Jackson sa at Harris «ikke er svart» – nå beklager hun

2 hours ago 2


 Julia Nikhinson / AP Foto: Julia Nikhinson / AP

Popstjernen innrømmer at hun baserte seg på feilinformasjon om visepresidentens etniske bakgrunn.

mandag 23. september kl. 02:36

Det var i et stort intervju med The Guardian lørdag at Jackson sa hun hadde hørt at Harris «ikke er svart» og at «hun er indisk».

Da journalisten kontret med at demokratenes visepresidentkandidat er begge deler, svarte Jackson at «faren hennes er hvit».

– Janet har dyp respekt for visepresident Kamala Harris og hennes prestasjoner som en svart og indisk kvinne. Janet beklager all forvirring som ble forårsaket og erkjenner viktigheten av riktig representasjon i offentligheten, sier Jacksons manager Mo Elmasri i en uttalelse til Buzzfeed.

Jacksons uttalelser i The Guardian skapte raskt sterke reaksjoner og flere har trukket frem en tidligere tvil fremmet av motkandidat Donald Trump:

Kamala Harris ble født i California og er barn av en indisk mor og en jamaicansk far.

Faren Donald J. Harris er en økonomiprofessor ved Stanford University, mens hennes avdøde mor Shyamala Gopalan var en anerkjent brystkreftforsker og vitenskapskvinne. Begge Harris' foreldre immigrerte til USA.

Harris har foreløpig ikke kommentert utspillet fra Jackson. Hun kalte Trumps utspill i august for splittende og respektløst.

Les også: Kamala Harris – en spektakulær reise

Read Entire Article