Ishockeykeeper kommer ut som trans etter dopingdom

1 month ago 10


 Peter Wixtröm / AftonbladetSKJØRT OG SKØYTER: Den svenske ishockeykeeperen, Kevin Lindskoug, viser sin kvinnelige side på isen. Foto: Peter Wixtröm / Aftonbladet

Etter 10 år som profesjonell ishockeyspiller kommer Kevin Lindskoug (32) ut som transperson.

lørdag 7. september kl. 12:39

Kortversjonen

  • Kevin Lindskoug, tidligere profesjonell ishockeyspiller, kommer ut som transperson.
  • Karrieren stoppet etter en positiv kokaintest og han ble utestengt i fire år.
  • Lindskoug forteller lørdag sin historie i svenske Aftonbladet.

I Aftonbladet forteller svensken sin historie. Lindskoug ble i juli utestengt fra all idrett i fire år etter å ha å testet positivt på kokain og nedbrytningsproduktet bensoylekgonin.

Karrieren stoppet brått etter en kamp for Glasgow Clan i februar. Bare fire dager etter testen sluttet Lindskoug i klubben.

Veien har vært lang frem til at ishockeymålvakten lørdag stiller i skjørt og skøyter.

– Som barn var jeg innstilt på å konkurrere, men følsom. Jeg passet ikke inn i hockeyens machokultur i praten om jenter. Det skapte en del bråk. Men da jeg kom til Björklöven som 22-åring fikk jeg orden på meg selv og humøret. Jeg visste hva som hjalp, forteller han.

På spørsmålet om han plutselig en dag ville se ut som jente svarer Lindskoug:

– Nei. Det var ikke så konkret. Men jeg hadde interesser som mange jenter har, sminke og mote, å lakkere neglene. Jeg kjente innslag av noe feminint. Jeg hadde en jente som kjæreste og kunne gå inn i hennes verden. Det funket. Jeg var ganske lykkelig selv om det kjentes ... unormalt.

Aftonbladet forteller at Kevin Lindskoug ikke er homofil. Han har jentekjæreste det meste av sitt voksne liv. Han er transvestitt, en person som innimellom bruker et annet kjønnsuttrykk. Men Lindskoug ønsker ikke kjønnsoperasjon for å få en mer kvinnelig kropp. Ifølge avisen bruker han ikke kvinneklær av seksuelle årsaker.

 BILDBYRÅN10 ÅR: Kevin Lindskoug har vært profesjonell ishockeykeeper i det meste av sitt voksne liv. Her for Björklöven. Foto: BILDBYRÅN

Aftonbladet vet at spørsmålet kan virke dumt, men spør om Lindskoug har brukt kvinnelige truser eller mannlige underbukser under hockeyutstyret.

– Det er ikke dumt. Jeg hadde underbukser. Det var ikke noe poeng i å bruke truse, selv om ingen hadde sett det. Min kjønnsidentitet har å gjøre med mitt utseende.

Etter å ha spilt for Björklöven for ti år siden dro Lindskoug utenlands. Til Shakhter Soligorsk i Belarus. Der begynte han lakkere neglene.

– Det ga selvtillit. Noen lagkamerater kom med kommentarer, men det var ikke noen store greie, sier han.

Karrieren gikk videre i Danmark, Polen og Italia. Hjem til Sverige i en sesong. Videre til England og så tilbake til Polen. Prestasjonene var stabile med en redningsprosent på over 90.

Han levde samtidig som trans i skjul.

Sommeren 2023 begynte han å bevege seg utendørs i kvinneklær. Han valgte stedene med omhu, men våget seg ut på konsert i Malmö.

I fjor høst dukket han opp i kvinneklær på Halloween-feiringen til sin polske klubb. Han hevder at det var årsaken til klubben etterpå terminerte kontrakten.

 BILDBYRÅNSTOPPET PUCKER: Kevin Lindskougs jobb har vært å stoppe skudd for 11 forskjellige ishockyklubber siden 2014. Foto: BILDBYRÅN

I påvente av lønnsutbetalinger ble Kevin Lindskoug værende, men hadde det ikke bra.

– Det ble for mye. Jeg kjente meg dårlig. Jeg fikk feil venner på slutten og testet narkotika med dem, og senere for meg selv, forteller han.

Han dro videre til i Skottland sist romjul. Lindskoug fortsatte misbruket der. Etter kort tid var det slutt i Fife Flyers. Han kobler det selv til kokain.

I stedet fikk Kevin Lindskoug kontrakt med Glasgow Clan. I kamp nummer fire kom dopingkontrollørene.

Lindskog visste at han hadde tatt kokain klokken åtte på morgenen og trodde sjansen for å teste positivt var 50/50. Men hevder at det ikke var for å prestere bedre som ishockeykeeper.

– Alt var dårlig i livet mitt og kokainen gjorde meg mer feminin, sier han.

 Peter Wixtröm / AftonbladetPÅ VEI UT: Kevin Lindskoug gjør seg klar til å ta steget ut som åpen transperson. Foto: Peter Wixtröm / Aftonbladet

Kevin Lindskoug orket ikke vente på analysesvaret. Kontrakten ble avsluttet og han sov seg gjennom våren hjemme hos faren i Skåne.

I sommer kom dommen fra Antidoping Sverige. Kevin Lindskoug er utestengt fra all idrett frem til 26. april 2028.

– Jeg kan ikke forstå at jeg blir straffet så hardt. Hva fikk Therese Johaug? 18 måneder?

Spør svensken. Han har tatt strøjobber siden det tok slutt med kølle og puck. Ungdomsavdeling til Tegs SK Hockey i Umeå ønsket å bruke Lindskoug både som coach og keepertrener. Men det er ikke mulig.

– Jeg ber bare om forståelse. Det må vises på min urinprøve at jeg ikke har tatt kokainet i forbindelse med kamp. Jeg lover å si det samme til alle som spør. Vær så snill og gi meg en straff som står i forhold til hva jeg har gjort. Jeg misbrukte. Jeg har kjønnsdysfori og selvmedisinerte, sier han.

Aftonbladet tar med Kevin Lindskoug til en ishockeyhall i Stockholm. Innimellom alt hockeyutstyret kler han seg i en prikkete kjole, tar på seg parykken og tar på sminke foran speilet.

Han snører på seg skøytene og balanserer ut mot isen.

– Dette kjennes spesielt, sier han.

– Ja, du kommer ut nå?

– Jeg gjør visst det.

VG har kontaktet Kevin Lindskoug i forbindelse med denne saken, men har foreløpig ikke fått svar.

Read Entire Article