Hyllet Jahn Teigen i Oslo Spektrum

1 week ago 9


 Amanda Pedersen Giske / NTBHYLLET EKSMANNEN: Anita Skorgan under hyllestkonserten for Jahn Teigen, som ville fylt 75 år fredag. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Fire år etter at Jahn Teigen gikk bort, 70 år gammel, samlet venner og kolleger seg på scenen for å hylle ham på det som ville vært 75-årsdagen hans.

fredag 27. september kl. 23:51

Hyllestkonserten har fått navn etter den siste låten han ga ut, «Ikke som alle andre », som kom i 2019.

Jahn Teigen feires i Oslo Spektrum i to dager – fredag og lørdag.

Anita Skorgan er hyret inn som gjesteartist. Andre artister på scenen er Atle Pettersen, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Ulrikke Brandstorp, Åge Sten Nilsen og Thomas Felberg.

– Om han ville likt å bli feiret? Gjett om, sa Anita Skorgan til NTB tidligere denne uken.

Elisabeth Andreassen var en av de mange artistene som deltok under hyllestkonserten for Jahn Teigen, som ville fylt 75 år fredag. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Jahn Teigen skal også hylles 9. november i Tønsberg med Teigen Galla, der familie og musikalske venner stiller på scenen i kulturhuset som nå heter Jahn Teigen Arena, og en permanent Jahn Teigen-utstilling åpnes.

Jahn Teigen døde 24. februar 2020, 70 år gammel, etter en lang karriere som artist.

Han ga ut over 40 album alene og med andre i tiden 1967 til 2004, med band som The Enemies, Popol Vuh, Lions of Judea og Prima Vera.

Han er ikke minst kjent for sin deltakelse i Melodi Grand Prix, der han har rekorden som den eneste som har deltatt i den norske finalen hele 14 ganger. Han var også programleder én gang, og var pauseunderholder flere ganger.

Han representerte også Norge tre ganger i Eurovision – første gang til null poeng i 1978 med «Mil etter Mil». Deretter i 1982 sammen Anita Skorgan med «Adieu», og til slutt med «Do-re-mi» året etter.

Publisert: 27.09.24 kl. 23:51

Relaterte emner

Read Entire Article