Hjelpearbeidere etter orkanen truet - mann arrestert

2 hours ago 3


 Robert Willett / AP / NTBFEMA-ansatt Jirau Alvaro jobber sammen med Daniel Mancini for å lage en rapport om skadene på hans eiendom Foto: Robert Willett / AP / NTB

En væpnet mann er arrestert etter trusler mot katastrofehjelp-arbeidere.

tirsdag 15. oktober kl. 04:18

Føderale katastrofehjelp-arbeidere har måttet endre deler av sitt arbeid i Nord-Carolina etter å ha mottatt trusler om at de kunne bli angrepet av en milits, melder AP.

Truslene kom i helgen, og førte til at ansatte i Federal Emergency Management Agency (FEMA) blant annet måtte stoppe dør-til-dør-besøk i områder rammet av orkanen Helene.

Lørdag mottok politiet i Rutherford County melding om en hvit mann med et automatvåpen som hadde nevnt mulighetene for å skade FEMA-ansatte som jobbet i Lake Lure- og Chimney Rock-området.

– Forhold dere rolig under gjenoppbyggingen, hjelp folk og vær så snill å ikke røre i gryten, skrev sheriff B. Phil Howell i Ashe County på Facebook søndag.

Les også: Opplevde «Helene» - har evakuert før ny orkan: – Det er grusomt

Politiet identifiserte og arresterte senere 44 år gamle William Jacob Parsons, som var bevæpnet med både pistol og rifle. Han ble siktet for å «bære våpen slik at det kan skape offentlig frykt». Det er en forseelse, og han ble løslatt mot en kausjon på 10 000 dollar.

FEMA bekreftet mandag at de har justert operasjonene sine av sikkerhetshensyn. Katastrofehjelp-sentrene holder fortsatt åpent, men ansatte som hjelper overlevende med å søke om støtte jobber nå fra faste lokasjoner i stedet for å gå dør til dør.

Truslene kommer samtidig som FEMA har blitt rammet av omfattende feilinformasjon om sin respons på orkanen Helene, som tok livet av minst 243 mennesker i seks delstater.

Presidentkandidat Donald Trump og hans allierte har spredt falske påstander om Biden-administrasjonens håndtering av katastrofen i ukene før valget.

Read Entire Article