Her danser svindeldømte Anna «Delvey» Sorokin med fotlenke

3 weeks ago 20


 Eric McCandless / DisneyPREMIERE: Anna Delvey, som hun kaller seg, og instruktør Ezra Sosa i første dansesending tirsdag. Foto: Eric McCandless / Disney

Anna Delvey (33), som hun brukte som svindlernavn og fortsatt kaller seg, svingte seg for første gang for TV-seerne i amerikanske «Skal vi danse» tirsdag.

onsdag 18. september kl. 11:38

Til tonene fra Sabrina Carpenters hitlåt «Espresso» viste Delvey og dansepartner Ezra Sosa hva de er gode for i premieren på «Dancing With the Stars» på Disney+.

I fargesprakende, glitrende kjole entret svindeldømte Delvey parketten med en like glitrende elektronisk fotlenke – i lilla og rosa, og med en liten sløyfe på.

Fleipet

Fotlenken brukes som en alternativ måte å sone en ubetinget fengselsstraff på, ved at bevegelsene monitoreres. Og alle som har sett Netflix-serien «Inventing Anna», vet hvorfor hun bærer den.

– Jeg overskred oppholdstillatelsen fordi jeg satt i fengsel. Så det er ganske vanskelig å reise, sa en spøkefull Delvey da hun forklarte fotlenkebruken for TV-seerne.

Les også: Bakgrunn: Kvinnen som lurte alle

Tirsdag fikk fotlenken svingt seg, og paret sikret seg tre seksere fra dommerne, som beskrev dansedebutanten som en «fashionista».

– Jeg har gjenskapt meg selv mange ganger, og nå har jeg tenkt å bli en ballroom-danser, responderte Delvey.

 Eric McCandless / DisneyBLID: Anna Delvey ble beskrevet som steinansikt under rettssaken, men viser en annen side nå. Foto: Eric McCandless / Disney

Ifølge New York Post ble det også vist et klipp fra en øvelse, som viste Delvey snuble mens hun danset.

– Fotlenken hemmer deg litt i dag, konkluderte dansepartneren.

Selv om den russiskfødte 33-åringen opprinnelig heter Sorokin til etternavn, bruker både hun og Disney+ navnet Delvey. Det var under dette navnet hun i årevis svindlet og bedro.

Gjennom å hevde at hun var en tysk arving med en formue på 60 millioner euro, tok Sorokin New Yorks elite med storm i 2016–2017 – og svindlet seg til millionbeløp. På Instagram presenterte hun et jetsettliv.

 Steven Hirsch / AP / NTBDØMT: Anna Sorokin i retten i New York i mai 2019. Foto: Steven Hirsch / AP / NTB

I virkeligheten var Sorokin en russisk innvandrer, uten særlig mye penger, bosatt i Tyskland fra 2007, før hun flyttet til USA i 2013.

Historien ble først avslørt av magasinet New York. Siden har historien blitt kjent for mange gjennom Netflix-serien «Inventing Anna».

Sorokin ble dømt for bedrageri og tyveri i 2019. Hun slapp ut i 2021, men ble kort tid etter pågrepet av amerikanske immigrasjonsmyndigheter for brudd på visumreglene.

Etter et nytt opphold bak murene, slapp Sorokin ut av fengsel for ganske nøyaktig to år siden.

Kan bli utvist

33-åringen ble løslatt mot en kausjon på 100.000 kroner, fordi dommeren landet på at hun ikke utgjør noen fare for samfunnet.

 Mary Altaffer / AP / NTBRETTSSAK: Anna Sorokin i rettssalen på Manhattan i 2019. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Hun har siden sittet i såkalt husarrest med elektronisk fotlenke, med forbud om å bevege seg fritt utenfor New York. Sorokin venter ndemlig fortsatt på en avgjørelse om hun skal deporteres ut av USA og tilbake til Europa.

Siden danseshowet spilles inn i Los Angeles, har Sorokin måttet få spesieltillatelse fra immigrasjonsmyndighetene til å være med, en prosess hun hevder tok ti dager.

Omstridt

Disney+ har i sin oppvarming til dansepremieren omtalt Delvey som «moteikon med fotlenke». Men beslutningen om å la den dømte kvinnen få stille i danseshowet, er blitt møtt med kritikk fra en rekke hold.

Både Sorokin og TV-kanalen er blitt refset.

– Jeg har sonet min tid og betalt alle tilbake fullt og helt for over tre år siden, har Sorokin forsvart seg med.

TV-produsent Conrad Green forsvarer også deltagelsen med at kvinnen har sonet, og at hun er et «interessant tilskudd» i sesong 33 av programmet.

– Vi har alltid forsøkt å ha et bredt spekter av mennesker, bakgrunner og historier. Anna Delvey er en fascinerende person, og mange har sett serien om livet hennes og fulgt historien hennes.

Flere film- og TV-nyheter på «Blåkkbøster»:

Les også

Read Entire Article