Gyldendal bekrefter: Retter feil i bok om Ap

4 hours ago 2


 Hallgeir Vågenes / VGTV2-reporter Lars Joakim Skarvøy lister opp feil i Ap-boken, blant annet påstanden om at han skal ha kysset Aps Hadia Tajik. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

TV 2-reporter Lars Joakim Skarvøy sier det de skriver om at han og Hadia Tajik (Ap) kysset hverandre i en prideparade, er feil.

fredag 20. september kl. 17:41

Torsdag ble boken «Partiet. En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» lagt ut.

Fredag ettermiddag går forlaget ut og bekrefter at det er flere feil i boken.

TV 2-reporter Lars Joakim Skarvøy har lagt et innlegg ut på sin Facebook-side, hvor han har gått gjennom boken og funnet fire feil, knyttet til saker han har vært involvert i.

 Bjørn Haugan / VGForfatterne Jørgen Gilbrant (f.v.) og Steinar Suvatne blir møtt med påstander om en rekke feil i boken om Ap som de har skrevet. Foto: Bjørn Haugan / VG

Han skriver at Gyldendal forlag har gitt ham beskjed om at «de vil rette en rekke feilaktige opplysninger om meg i den nyutgitte boken Partiet».

«Jeg er skuffet over at de på bare en drøy halvside i boken publiserer minst fire usanne påstander om meg uten at de en eneste gang har tatt kontakt med meg og spurt om dette er sant», skriver TV2-reporteren.

Han legger til:

«Det er bra at forlaget vedgår sine feil og retter alt i et eventuelt neste opplag».

Her er feilene Gyldendal retter, ifølge Skarvøy:

  1. «På side 124 står det i boken at Hadia Tajik og jeg danset sammen på et lasteplan i Oslo Pride-paraden i 2018. Dette er usant. Som tidligere omtalt møtte jeg tilfeldig flere Ap-folk, deriblant Hadia Tajik, inne i Pride Park den gang og danset med dem.»
  2. «På side 124 står det om Tajik og meg: «Plutselig kysset de to hverandre på munnen». Dette er usant.»
  3. «På side 124 står det i boken at jeg hadde en av varslerne i Giske-saken som mitt følge til julebordet i Stortingets presselosje i 2018. Dette er usant.»
  4. «Jeg hadde en ansatt i Aps stortingsgruppe som følge til presselosjens julebord i 2017. I boken fremstiller det som om hun var en av varslerne mot Giske også på dette tidspunktet, men også dette er usant. Hun leverte sitt varsel mot Giske fem dager senere og jeg ble først klar over dette over en uke etterpå.»

– Vil bli korrigert

Forlagssjef for sakprosa i Gyldendal, Reidar Mide Solberg, kommenterer feilene slik:

– Vi som jobber med bøker vet at kan forekomme feil og det er viktig for oss å håndtere dette på en grundig og ansvarlig måte. Vanlig prosedyre er at vi retter dette i nye opplag. I dette tilfellet har Lars Joakim Skarvøy gjort oss oppmerksomme på noen feil og unyanser og disse vil selvsagt bli korrigert. Det er stor interesse for boka så vi regner med det vil komme et nytt opplag snarlig.

De to forfatterne av boken, Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, viser til svaret fra forlaget og at de ikke ønsker å kommentere saken nå.

Hadia Tajik har foreløpig ikke svart på VGs henvendelse.

Skarvøy sier det er greit at VG gjengir hans melding på Facebook.

PS: Skarvøy jobbet i VG da hendelsene i boken knyttet til ham, skjedd.

I dag jobber han i TV2.

Read Entire Article