Fredag 20. september: Dette har skjedd i natt

4 hours ago 3


fredag 20. september kl. 05:58
 Israel Defense Forces / Reuters Foto: Israel Defense Forces / Reuters
  • Et selskap stiftet av en nordmann og registrert i Bulgaria, som er knyttet til salg av eksploderende personsøkere til Hizbollah, fikk 15,8 millioner kroner inn på konto i 2022 og 2023. Dokumenter avslører at selskapet er en del av en kjede av skallselskaper som kan være brukt for å skjule den egentlige selgeren. Bulgarske og norske myndigheter undersøker nå saken. Nordmannen har ikke svart på henvendelser.
  • Under en høring om "Titan"-ubåttragedien, vitnet tidligere operasjonsdirektør David Lochridge om at sikkerhetsbekymringer ble ignorert av selskapet OceanGate. Lochridge hevdet at tragedien kunne vært unngått hvis amerikanske sikkerhetsmyndigheter hadde undersøkt hans bekymringsmeldinger.
  • Under sjakkolympiaden i Budapest tok Magnus Carlsen alle på sengen med en tale der han uttrykte motstand mot å la Russland og Belarus gjenopptas i det internasjonale sjakkforbundet FIDE. Samtidig ble han kåret til tidenes beste sjakkspiller. Carlsen hyllet Garry Kasparov og benyttet anledningen til å tale mot forslaget, noe som har vakt stor oppmerksomhet og støtte i sjakk- og sosiale medier.
  • En transkvinne, Kesaria Abramidze, ble drept i Georgia dagen etter at en ny anti-LGBTQ+-lov ble vedtatt. Loven inkluderer forbud mot ekteskap og adopsjon for samkjønnede par, samt forbud mot kjønnsbekreftende behandlinger. En 26-åring er arrestert for drapet.
  • Israel har utført intense luftangrep mot flere hundre mål i Libanon, inkludert rakettutskytingsramper, ifølge israelske og libanesiske kilder. Angrepene kommer etter at to israelske soldater ble drept i kamper med Hizbollah.

Relaterte emner

Read Entire Article