Frankrike: Erkjenner å ha organisert over 90 voldtekter av kona

3 weeks ago 10


Dominique Pelicot (71), som er tiltalt for å ha latt fremmede menn voldta sin neddopede kone over en 10-års periode, sier seg tirsdag skyldig i voldtektssaken som ryster Frankrike.

 ZZIIGG / Reuters / NTBI RETTEN: Tiltalte Dominique Pelicot (t.h) i retten i Avignon. Hans advokat til venstre. Foto: ZZIIGG / Reuters / NTB
tirsdag 17. september kl. 10:53

Det melder Reuters som siterer lokale medier.

– Jeg innrømmer tiltalen i sin helhet. Jeg er en voldtektsmann på lik linje med alle andre i dette rommet, sa Pelicot i retten i Avignon ifølge BFM TV, som hadde en reporter til stede i rettssalen.

Ifølge påtalemyndigheten skal Pelicot via internett ha tilbudt sex med kvinnen han var gift med i 50 år for så å filme mange av overgrepene av den neddopede kvinnen.

følge tiltalen skal over 80 forskjellige menn ha voldtatt henne. 50 menn er tiltalt i saken og mange risikerer 20 års fengsel. De andre mennene har foreløpig ikke kommentert tiltalen.

Tiltaltes tidligere kone, Gisèle Pélicot (72), sier hun ble «behandlet som en filledukke» og beskrev det som skjedde som tortur da hun avga forklaring i retten tidligere denne måneden.

Reuters skriver at hun ønsket en offentlig rettssak for å avsløre den tidligere ektemannen og mennene som er tiltalt for å voldta henne.

– Jeg er blitt ofret på sedelighetens alter, har hun tidligere sagt ifølge The Guardian.

Politiet fant over 20 000 bilder og videoer av Gisèle.

Den tidligere ektemannen skulle ha møtt i retten forrige uke, men dette ble utsatt fordi han hadde helseproblemer. Tirsdag møtte 71-åringen med stokk.

Forsvareren har tidligere uttalt at Pelicot ønsker å bruke rettssaken til å si unnskyld til familien.

Read Entire Article