Fra TV-sporten til TV-drama: Debuterer som skuespiller

2 hours ago 3


 Lillian Jusvik/TV 2.SKUESPILLER-DEBUT: Emil Gukild, kjent fra TV-sporten debuterer om skuespiller i dramaserien «Flukten fra Bolivia» Foto: Lillian Jusvik/TV 2.

Han er best kjent fra NRK og TV-sporten, men snart debuterer Emil Gukild som skuespiller i en ny dramaserie på TV 2. En av de andre skuespillerne er Jakob Oftebro som håper at de to kan bli gode treningskompiser.

tirsdag 15. oktober kl. 08:00

Kortversjonen

  • Emil Gukild debuterer som skuespiller i dramaserien «Flukten fra Bolivia» på TV 2, med Jakob Oftebro som kollega.
  • Serien handler om en dramatisk historie hvor norske jenter blir stoppet med kokain i Bolivia.
  • Gukild er kjent fra NRK og tidligere sportsjournalist, men har alltid drømt om å bli skuespiller.
  • Han uttaler at han er stolt over å delta i prosjektet og ser frem til samarbeidet med Oftebro.

– Dette har vært helt fantastisk morsomt.

Emil Gukild (32) medgir at rollen som magasinredaktør i dramaserien «Flukten fra Bolivia» representerer noe helt nytt for han.

– Det begynte med at jeg fikk en e-post med spørsmål om jeg kan lage en såkalt «selftape». Skulle jeg klare å gjøre det, var det bare å kalle inn yngste broren min, Mats som jobber skuespiller, for å få hjelp.

«Flukten fra Bolivia» er inspirert av en virkelig historie hvor tre norske jenter på 17, 18 og 21 år blir stoppet med kokain i bagasjen på flyplassen i Cochabamba. Den ene av jentene har med seg sin sønn. Serien har premiere på TV 2 neste høst.

 Jørn Pettersen / VGREDAKTØR OG JOURNALIST: Emil Gukild og Jakob Oftebro. Foto: Jørn Pettersen / VG

Men om Emil Gukild ble svett ved tanken på å måtte lage en selftape, er det ingenting imot hvordan han hadde det da han ble kalt inn på audition.

– Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs i hele mitt liv. Det var som om jeg helt mistet følelsen i hendene mine der jeg sto rett opp og ned. Det var så spesielt og det var så vanskelig. Husker jeg tenkte at går jeg ikke videre herfra, så er det helt greit. Det er ingen lett jobb å være skuespiller.

Men Emil gikk videre.

– Det ble ikke noe mindre nervepirrende da jeg skulle gjøre en audition mot Jakob Oftebro. Han har jeg vært en fan av lenge. Jeg husker han spilte i filmen om Max Manus i 2008. Da var jeg 16 år. For meg er det en stor opplevelse å spille mot Jakob.

For Emil er det nå en gammel drøm som går i oppfyllelse.

– Da jeg gikk på videregåend spilte jeg i musikaler i Applaus ungdomsteater i Moss. Egentlig hadde jeg lyst til å bli musikalstjerne, men skjønte raskt at det var ikke mange som kunne leve av det i Norge. Så da ble det journalistikk, som jeg så på som en litt tryggere yrkesvei.

I fjor høst sa Emil Gukild opp den faste jobben han hadde i NRK. Det betyr ikke på noen måte at han forsvant fra TV-skjermen.

– Nå er jeg på en såkalt programlederkontrakt. Nylig signerte jeg en ny kontrakt som går ut 2026.

Det betyr at han foruten de rene programleder-oppgavene, skal dekke mye fotball. Men VM på ski i Trondheim neste år og vinter-OL i Italia i 2026, hører også med fremtidige NRK-oppgaver for Emil Gukild.

Men det har skjedd mye i livet til Emil Gukild de siste årene. Definitivt ikke bare på det profesjonelle plan. I fjor sommer giftet han seg med samboeren Linnéa Myhre i Frimurerlogen i Trondheim.

–⁠ Vi har det bra vi – og det er godt å være gift. Men det omtrent som før. Forskjellen er bare at du har ring på fingeren, sier Emil Gukild.

 Joakim Kleven / Joakim KlevenBRYLLUP: I fjor sommer giftet Emil Gukild og samboeren Linnéa Myhre i Frimurerlogen i Trondheim. – Godt å være gift, sier han. Foto: Joakim Kleven / Joakim Kleven

At de to er et godt team beviste de også da de vant «71 grader nord – team» i vinter. Linnéa og Emil stakk av med seieren rett foran snuten på brødrene Sondre Sundby (32) og tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby (39).

– Ikke ble det bryllupsreise på oss heller. Det var bare å reise rett på innspilling av «71 grader nord – team»

 Haakon Lundkvist / Haakon LundkvistVANT: Linnéa og Emil vant «71 grader nord – team» som ble vist på TV i vinter. Foto: Haakon Lundkvist / Haakon Lundkvist

Det er ikke særlig mye roligere dager nå heller. For nå skal mye handle om «Flukten fra Bolivia» – og samarbeidet med Jakob Oftebro. Gukild og Oftebro spiller henholdsvis redaktør/utgiver av magasinet Alfa og journalist i det samme magasinet. På hver sin måte har de en sentral rolle i den dramatiske flukten til en av de tre jentene fra Bolivia og hjem til Norge.

– Jeg er rett og slett stolt over å få lov til å være med på dette og jeg gleder meg til å se hvordan resultatet blir.

Godt fornøyd med prosjektet og samarbeidet med skuespillerdebutant Emil Gukild er også veteranen Jakob Oftebro

– Emil og jeg har virkelig fått god kjemi. Jeg liker også å drive med sport og idrett. Men han er jo nesten proff i forhold til meg og jeg håper at han kan dra meg ut på noen gode skiturer til vinteren, sier Oftebro.

Opptakene til serien «Flukten fra Bolivia» startet i Oslo i september, og fortsetter nå i Cape Town, Sør-Afrika. Men dit er det bare Jakob Oftebro som reiser. Gukild blir hjemme.

 Josephine Tetlie (t.v.), Ella Øverbye og Lisa Hovden har rollene som de tre jentene i «Flukten fra Bolivia».TATT MED KOKAIN: Josephine Tetlie (t.v.), Ella Øverbye og Lisa Hovden har rollene som de tre jentene i «Flukten fra Bolivia».

I rollene som de tre jentene møter vi Ella Øverbye (hovedrolle i kinoaktuelle «Drømmer») i rollen som Ida, Josephine Tetlie (deltager i Grenseløst forelsket) som Michelle og debutant Lisa Hovden som Cecilie. Janne Formoe som her får sin debut i en dramaserie, har rollen som Michelles mamma Berit. 

Read Entire Article