FN-ansatt drept i israelsk angrep på Vestbredden

3 weeks ago 6


  • Israelske soldater under et angrep i Tubas på den okkuperte Vestbredden onsdag. Fredag ble en FN-ansatt skutt og drept av en israelsk skarpskytter i det samme området. Foto: AP / NTB

Israelske soldater under et angrep i Tubas på den okkuperte Vestbredden onsdag. Fredag ble en FN-ansatt skutt og drept av en israelsk skarpskytter i det samme området. Foto: AP / NTB

En ansatt i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) er drept i et israelsk angrep nord på den okkuperte Vestbredden.

lørdag 14. september kl. 10:56

Ifølge UNRWA ble Sufyan Jaber Abed Jawwad skutt og drept av en israelsk skarpskytter på taket av sitt eget hjem i flyktningleiren Far'a nordøst for Nablus fredag.

Den israelske hæren bekrefter hendelsen, men hevder at den drepte var en terrorist som utgjorde en trussel mot israelske soldater i området.

– Det ble oppdaget en terrorist som kastet sprengladninger og som utgjorde en trussel, skriver hærens talsperson Nadav Shoshani på X.

– Det ble senere oppdaget at han var ansatt i UNRWA, legger han til.

Bombet FN-skole

220 UNRWA-ansatte er siden oktober drept i israelske angrep på Gazastripen, men det er uvanlig at FN-organisasjonens ansatte drepes på den okkuperte Vestbredden.

Onsdag ble seks UNRWA-ansatte drept da Israel bombet en FN-drevet skole i Gaza der rundt 12.000 internt fordrevne palestinere hadde søkt tilflukt.

Israel høstet skarp internasjonal fordømmelse etter angrepet.

 AP / NTBIsraels meningsløse drap på sivile palestinere må ta slutt, krever lederen for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), Philippe Lazzarini. Foto: AP / NTB

Meningsløs dreping

– Endeløs og meningsløs dreping, dag etter dag, skrev UNRWAs leder Philippe Lazzarini på X.

FNs generalsekretær António Guterres kalte bombingen av FN-skolen «fullstendig uakseptabelt», og det samme gjorde EUs utenrikssjef Josep Borrell.

– Verdenssamfunnet kan ikke og bør ikke godta at de grunnleggende prinsippene i internasjonal humanitærrett ignoreres, særlig ikke når det gjelder beskyttelsen av sivile, slo han fast.

 AP / NTB679 palestinere er drept av israelske soldater og bosettere på den okkuperte Vestbredden siden oktober. Den 13 år gamle palestinske jenta Bana Bakr ble truffet av en israelsk kule i sitt eget hjem i landsbyen Qaryut sør for Nablus 7. september. Foto: AP / NTB

Barn og kvinner

Over 41.000 mennesker, flertallet av dem barn og kvinner, er ifølge palestinske helsemyndigheter drept i de israelske angrepene på Gazastripen de siste elleve månedene.

Nærmere 100.000 palestinere er såret, og mange har fått skader de vil måtte slite med resten av livet.

På den okkuperte Vestbredden er minst 679 palestinere drept av israelske soldater og bosettere siden oktober i fjor, og tusenvis er såret.

Read Entire Article