Flere innvandrer-gutter fullfører videregående skole

2 hours ago 1


Berit Roald

Fire av ti innvandrergutter fullfører ikke videregående skole. Men pilene peker i riktig retning, sier Imdi-direktøren.

– Dersom vi ser unge innvandrere under ett, tegner det seg et forholdsvis positivt bilde, sier Imdi-direktør Libe Rieber-Mohn til NRK.

Hun sier at det i dag er flere med innvandrerbakgrunn som deltar i arbeid eller utdanning enn tidligere. Dessuten har andelen som fullfører videregående opplæring, økt.

Slik har tallene steget

  • I perioden 2017 til 2023 var andelen norskfødte med innvandrerbakgrunn som fullførte videregående skole, 75,5 prosent. Andelen for innvandrere var 60,6 prosent. 
  • I seksårsperioden før, fra 2006 til 2012, var tallene henholdsvis 59,1 og 44 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Blant jenter født i Norge med innvandrerforeldre var andelen som fullførte videregående i fjor, like høy som i den øvrige befolkningen.

Lite forskjell for dem som kom tidlig til Norge

Blant de som har innvandret før skolealder, er det små forskjeller sammenlignet med dem som er født i Norge av innvandrerforeldre. Dette gjelder både jenter og gutter.

– Dette understreker viktigheten av tidlig innsats, målrettet norskopplæring og tiltak som støtter både ungdommene og deres familier gjennom skoleløpet, sier Imdi-direktøren.

Opptatt av samfunn og oppvekst?

Utdanning, familie, økonomi, politikk og ledelse er bare noe av det du blir oppdatert på i nyhetsbrev fra forskning.no.

Meld meg på

Read Entire Article