Fikk uvanlig beskjed fra Liverpool-sjefen: – Ble gal i hodet

2 hours ago 5


Norges landslagsback spilte nemlig under Arne Slots ledelse da de sammen var i den nederlandske storklubben Feyenoord fra 2021 til 2023.

Og Holmgren Pedersen fikk fort kjenne på kroppen at den nåværende Liverpool-treneren ikke er redd for å tenke utenfor boksen.

Slot ville nemlig ha tøffe forsvarsspillere.

Derfor sendte han flere av dem, inkludert den norske landslagsspilleren, på kickboksing-trening – et tiltak som varte i nesten et år.

– Ja, det stemmer, sier Holmgren Pedersen til NRK mens han må trekke på smilebåndet.

Premier League - Liverpool v Nottingham Forest

TRENTE PEDERSEN: Liverpools suksesstrener Arne Slot.

Foto: Molly Darlington / Reuters

– Vil si at det hjalp

Han understreker at han ikke ble valgt ut fordi Slot savnet en tøffhet hos ham, men at det bare skulle være som en slags ekstra hjelp til å ta nye steg.

– Jeg tror vi var tre-fire spillere han valgte ut. Det var egentlig mest for det mentale, at smerteterskelen skulle opp, siden vi går i en del dueller. I tillegg var det god trening, så vi ble bare i bedre form. Jeg vil si at det hjalp, forteller Holmgren Pedersen.

– Hva tenkte du da han kom med forslaget?

– Først tenkte jeg sånn ... «Trenger jeg å dra på boksetrening?» Men så tenkte jeg også at det hørtes litt kult ut. Jeg har ikke prøvd mye kampsport og sånt før i livet mitt, så det er hørtes egentlig bare litt gøy ut. Jeg fikk lyst til å prøve, sier han.

 Danmark - Norge (3-1)

STARTER TROLIG: Marcus Holmgren Pedersen får trolig tilbake høyrebackplassen fra start mot Østerrike.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ble «gal» i hodet

Landslagssjef Ståle Solbakken trekker på smilebåndet da han får høre om Holmgrens kickboksing-grep.

– Det visste jeg faktisk ikke, sier Solbakken til NRK.

– Hva tenker du om grep som det?

– Både òg, egentlig. Jeg får ikke håpe han praktiserer det på banen. Det må jeg tenke litt på, faktisk, sier Solbakken.

Med fasit i hånd mener nåværende Torino-spiller Holmgren Pedersen at det uvanlige grepet gjorde ham til en bedre forsvarsspiller.

– Det hjalp egentlig med at man ble litt mer «gal» i hodet! Etter å ha blitt slått i trynet i ett år i strekk der, så blir du liksom ikke redd for om ballen treffer deg litt i ansiktet, eller om du får en albue, eller et eller annet. Du går liksom bare «all in», forteller han.

«Jeg kunne banka deg lett»

Landslagskollega Kristian Thorstvedt, som nylig spilte sammen med Holmgren Pedersen i Sassuolo, sier til NRK at kameraten støtt og stadig minner ham på sin nye kompetanse fra kampsporten.

– Dette er en typisk fotballdiskusjon innad i garderoben ... «Jeg kunne banka deg lett om du og jeg hadde hatt en fight». Da kommer Marcus alltid opp med et kort: «Jeg har drevet med kickboksing». Den kommer alltid opp, flirer Thorstvedt overfor NRK.

– Hva tenker du om sånne tiltak?

– Jeg tror det kan være fint å prøve andre ting. Nå husker jeg ikke hvordan Marcus var før han begynte å gå på kickboksing, så jeg vet ikke om det har skjedd en endring der. Men nei, Marcus er tøff, han. Der ligger det kanskje noe i det, sier Thorstvedt.

Football, Nations League, Norway, training

DISKUTERER: Kristian Thorstvedt røper at kickboksingen ofte blir et tema i samtaler med Holmgren Pedersen.

Foto: BILDBYRÅN

Norge møter Østerrike i en svært viktig kamp i Nasjonsligaen søndag kveld klokken 20.45.

Holmgren starter trolig

Solbakken forteller at det er noen usikkerhetsmomenter før kampen.

– Det er et par som skal kjenne litt ekstra på kroppen sin (på trening). Når vi får alle de svarene og får diskutert med de involverte som skal ha en mening om det, får vi gå i tenkeboksen. Det er ikke sånn at jeg er usikker på tre, fire eller fem, men kanskje et par, sier Solbakken på spørsmål fra NRK.

Hvem det gjelder, gikk han ikke inn på.

– De kortene kaster vi ikke nå, sier Solbakken.

Han røper imidlertid at det trolig blir samme forsvarsløsning som i andre omgang av 3-0-seieren mot Slovenia, der Holmgren Pedersen spilte høyreback og dyttet Kristoffer Ajer inn i midtforsvaret sammen med Andreas Hanche Olsen.

– Det er en god mulighet for at de fortsetter, sier Solbakken.

Kampen kan du se på TV 2 eller høres på NRK Sport på radio.

Publisert 13.10.2024, kl. 11.39 Oppdatert 13.10.2024, kl. 11.41

Read Entire Article