Fagforbundet selger giganteiendom

3 weeks ago 13


Eiendommen ved Oslofjorden med strandlinje på 200 meter har ligget brakk siden 2011. Nå selges den – uten prisantydning.

 Fagforbundets eiendom på Skiphelle ved Drøbak har stått forlatt i tretten år. Foto: Nikolaj Blegvad / E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Etter flere år med møter med utbyggere og Frogn kommune, har Fagforbundet besluttet å selge det som en gang var en prakteiendom ved Drøbaksundet.

Eiendommen er på 94 målmålmåleenhet for areal - 1 mål = 1000 kvadratmeter. Den består av et hotell og 18 hytter med sjøutsikt og egen badestrand.

Eiendommen har ligget brakk i tretten år, etter at forbundet la ned driften i 2011.

– Det har vært skrekkelig trist at en sånn flott eiendom blir liggende, sier Thrine Skaga, assisterende daglig leder i Fagforbundet.

Les på E24+

Kjøpe utleiebolig: – Ville ikke ventet mye lenger

50 til 60 millioner

Det var Norsk Postforbud som kjøpte eiendommen i 1932.

Forbundet, som senere ble til Postkom, brukte stedet som feriehjem til sine ansatte. I 2011 la de ned driften på grunn av en krevende økonomisk situasjon.

Det har vært ulike ideer om hva som skal skje med eiendommen etter dette. Forbundet har blant annet søkt om tillatelse til å rive og bygge opp et nytt hotell med tilhørende havn for mindre båter. På grunn av manglende avklaring fra kommunen ble prosjektet lagt vekk.

Eiendommen selges nå uten prisantydning. Megler Robert Fjelli i Hadrian Eiendom sier til E24 at prisen som diskuteres med aktører ligger på 50 til 60 millioner.

1 av 3Foto: Nikolaj Blegvad / E24

Fagforbundet fusjonerte med Postkom i 2020, og siden har forbundet lagt fra seg tanken om å drive stedet videre.

– Vi jobber først og fremst med å sikre medlemmene våre gode lønns- og arbeidsvilkår. Vi ønsker å prioritere dette arbeidet fremfor å drive eiendomsutvikling på denne skalaen, sier Skaga i Fagforbundet.

Pengene fra salget vil gå inn i forbundets «krisekasse», opplyser hun.

Forbundet har de siste årene fått klager på at eiendommen er et «bedrøvelig syn». Vinduer er knust, og annen hærverk er begått flere steder på eiendommen.

– Vi har dermed følt et ansvar for å sette opp farten, sier Skaga.

Har ikke regnet på verdifallet

Deler av eiendommen er regulert til næring. Tidligere har Postforbundet ønsket en ny regulering til boliger og fritidsboliger for å øke verdien. Dette har ikke skjedd.

I tillegg er det vanskelig å komme frem til hotellet og hyttene med bil. En større bilvei har vært ønsket, men det har manglet finansiering til prosjektet.

– I prospektet er vi ærlige på at vei inn til stedet er en utfordring, sier Skaga.

Hun vil ikke si noe om verdifallet på eiendommen. Forbundet har ikke regnet på dette, ifølge Skaga.

Les også

Fagforbundets hotell og 18 hytter har ligget brakk i ti år

Read Entire Article