Equinor har finansiert energispill for britiske skolebarn

6 hours ago 3


Spillet viser blant annet at oljeplattformer kan være en del av en grønn energimiks. Hva Equinor har betalt for spillet, er hemmelig.

 «Energy Town» skal stimulere barn og unge til å bli nysgjerrig på teknologi og realfag, sier Equinor. Foto: Skjermdump av wonderverselearning.com

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

«Energy Town» er et spill utviklet av markedsføringsbyrået We Are Futures i samarbeid med to britiske skoleorganisasjoner.

Spillet er finansiert av Equinor, og går ut på å bygge en by som skal overleve til år 2050. Spilleren blir målt på fire områder: Penger, lykke, energi og bærekraft.

Av energikilder kan du velge mellom vindkraft på land, havvind, kull, olje eller gass. Etter hvert som årene går, kan du bygge ut energikilder som hydrogen, kjernekraft, vannkraft og solenergi.

E24s redaksjon har testet spillet ved å bygge opp ulike byer.

Har du for eksempel en oljeplattform som en del av byen, kan du fortsatt få betegnelser som «Green Machine» og «ecological powerhouse» i 2050.

Tre oljeplattformer kan også veies opp miljømessig dersom byen har en park.

– Ikke lagt noen føringer

Equinor vil ikke oppgi hvor mye penger de har brukt på prosjektet.

Pressetalsperson Magnus Frantzen Eidsvold sier at selskapet vanligvis ikke opplyser slike summer.

Han sier også at Equinor ikke har lagt føringer for spillet, men bedt utviklerne om å bruke «reelle data og faktisk statistikk».

Magnus Frantzen Eidsvold

Pressetalsperson i Equinor

– Vi har ikke hatt noen innvirkning på spillet, og vi har ikke lagt føringer for hvordan det skal fungere, sier han.

– Vi har bedt om at spillet skal lages på reelle data og faktisk statistikk.

Spillet er rettet mot elever i barneskolealder i Storbritannia, og data fra Det Internasjonale energibyrået (IEA) har blitt brukt i spillet, ifølge Eidsvold.

Det handler om energibalanse, hvor det er lagt til grunn at fossile energikilder er stabile og fleksible, mens fornybare- og lavkarbonkilder gjerne ikke er det, sier han.

Det er om å gjøre å komme til 2050 i spillet. Her fikk E24s redaksjon betegnelsen «Green Machine», selv med en oljeplattform som opptok over 10 prosent av byen. Foto: Skjermdump av wonderverselearning.com

Spillet skal gjenspeile den komplekse energiomstillingen i samfunnet, forteller Eidsvold, og skal bli brukt i skole- og undervisningssammenheng.

Storbritannia som viktig marked

På spørsmål om hvorfor Equinor, et delvis statseid selskap, finansierer et energispill for skolebarn i Storbritannia, er svaret at Equinor er et kommersielt selskap som er til stede i mange land.

Storbritannia er et stort og viktig marked for oss. En stor andel av norsk energi går til Storbritannia og vi bygger ut en stor havvindpark der.

Equinor har vært til stede i Storbritannia i over 40 år, og sender store mengder olje og gass. Til sammen står selskapet for rundt 30 prosent av Storbritannias behov for gass og over 15 prosent av olje.

Equinor bygger også ut Dogger Bank, et stort havvindanlegg utenfor kysten av Yorkshire, og oljefeltet Rosebank, et stort prosjekt utenfor Shetlandsøyene. Sistnevnte har møtt kraftig mostand fra lokale miljøorganisasjoner.

– Det er viktig for oss å jobbe både lokalt, regionalt og nasjonalt i Storbritannia, på alle lokasjoner hvor vi har aktivitet. Vi ønsker å være en aktiv samfunnsdeltaker, sier Eidsvold.

Globalt planlegger Equinor å øke global olje- og gassproduksjon med ti prosent. Dette skjer samtidig som grønne investeringsmål har blitt jekket ned.

Eidsvold sier at initiativet i Storbritannia er det samme som i Norge, hvor selskapet ønsker å støtte barn og unge og deres nysgjerrig på vitenskap og teknologi.

– Det er viktig for oss, og ikke minst for arbeidet vårt innen energiforsyning og energiomstilling.

Read Entire Article