Endelig, Victoria's Secret

2 hours ago 5


Andrew Kelly / Reuters / NTB

Det er bra at ikke alle «englene» ser like ut. Men det skulle da virkelig bare mangle?

onsdag 16. oktober kl. 14:04
Bilde av Sonja Iren Johnsen (24)Sonja Iren Johnsen (24)

Modell og influenser

I går var Victoria's Secret fashion show tilbake, med sitt første moteshow siden 2018. Denne gangen, og ifølge seg selv, i en mer mangfoldig utgave.

Vi har lest kommentarene og hørt dere, skrev de på Instagram i forkant av showet. Nå skulle de bli mer inkluderende.

De er nemlig kjent og kritisert for de slanke modellene sine.

Dette funket kanskje i 2002. Men etterhvert som forbrukere krever å bli inkludert, og er vant til å se mer mangfold, har det blitt et image-problem for dem at de er dårlige på mangfold.

 Kevin Mazur/Getty ImagesPaloma Elsesser under Victoria's Secret Fashion Show 2024. Foto: Kevin Mazur/Getty Images
 ANGELA WEISS / AFP / NTBGigi Hadid under Victoria's Secret Fashion Show 2024. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB

Mange tenker at mangfold høres pent og bra ut, men ikke har en så stor effekt. Vel, jeg tror tvert i mot at det kan ha ekstremt mye å si.

Jeg er nemlig en av dem som har idolisert englene. Som liten satt jeg sent oppe for å følge med. Alt jeg ville, var å se ut som en av dem.

I ungdomstiden min påpekte flere rundt meg at jeg var fotogen, og at jeg burde prøve meg som modell. Jeg lo bare av dem.

Modell, jeg? Med denne kroppen? Jeg var jo ikke tynn!

Så ble jeg litt eldre, og en dag oppdaget jeg modell Ashley Graham. Jeg så bilder av henne i alle de prestisjetunge motebladene: Vogue, Glamour, Elle, Style Magazine, Harper's Bazaar, Sports Illustrated.

 ANGELA WEISS / AFP / NTBAshley Graham under Victoria's Secret Fashion Show 2024. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB

Å se noen som lignet mer på meg? Det endret på noe, inni meg. Og da jeg ble eldre, og begynte å jobbe som modell, innså jeg hvor viktig det var. Alle trenger klær, tross alt.

Og det kan være skadelig å vokse opp i en verden hvor du aldri ser deg selv blant de som skal være «de vakre».

Dette ansvaret har motebransjen, fra og til de siste årene, forsøkt å ta mer til seg. Det er bra, og på tide, at Victoria's Secret prøver å være bevisst på det ansvaret.

Men det er også skikkelig flaut at det tok dem så lang tid. Og det var jo tross alt aller flest modeller med lignende kropper.

Så noen stor applaus fra publikummet sitt, har de ikke fått.

Flere har påpekt at de stort sett bare har inkludert noen få pluss-modeller, og at disse var mer tildekket enn de andre supermodellene.

Jeg tror det er bra: At vi som forbukere stiller høye krav. Da blir de kanskje tvunget til å gjøre det enda bedre neste år.

For alle fortjener å føle seg fin i undertøy.

Hva tenker du?Synes du det var nok mangfold?aJa, bra show!bNei, de kan bli bedrecHar ikke fulgt med
Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til debatt@vg.no. Unge meninger-prosjektet er finansiert med støtte av Stiftelsen Tinius. Les mer.
Read Entire Article