Emma Watson i sorg over Maggie Smiths død

1 week ago 8


 GERARD JULIEN / AfpBRYTER TAUSHETEN: Skuespiller Emma Watson går ut til sine 74 millioner følgere og hyller avdøde Dame Maggie Smith. Foto: GERARD JULIEN / Afp

Skuespiller Emma Watson (34) hyller den tidligere «Harry Potter»-kollegaen sin.

lørdag 28. september kl. 09:43

Den britiske skuespilleren la lørdag ut et bilde på story av Dame Maggie Smith og seg selv fra «Harry Potter»-settet for sine 74,2 millioner følgere på Instagram.

Bildet viser Smith som stryker Watson på kinnet, under innspillingen av «Harry Potter og dødstalismanene – del 2».

Nyheten om at Smith har gått bort kom fredag ettermiddag. Watson og Smith jobbet tett sammen som henholdsvis «Hermine Grang» og «professor Minerva McSnurp».

Watson tok til sosiale medier for å hylle sin avdøde kollega med følgende tekst:

– Da jeg var yngre ante jeg ikke noe om Maggies legendestatus. Det er først etter jeg har blitt voksen at jeg har begynt å sette pris på at jeg delte skjerm med en sann definisjon av storhet.

Hun fortsetter:

– Hun var ekte, ærlig, morsom og hadde selvrespekt. Maggie, det var mange mannlige professorer, og du stod rakrygget. Takk for all din vennlighet. Jeg kommer til å savne deg.

Smith har hatt en lang karriere, men er for mange kanskje mest kjent fra «Harry Potter»-filmene i rollen som professor Minerva McSnurp og i rollen som matriarken Violet Crawley i «Downton Abbey».

 Warner Bros./Sandrew Metronome / Photo: Murray CloseHYLLER MAGGIE: – Hun var utrolig snill mot meg under innspillingen, og jeg var heldig nok til å jobbe med henne i 10 år til med «Harry Potter»-filmene, sier Daniel Radcliffe etter Smiths bortgang. Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome / Photo: Murray Close

– Legende

Flere av stjernene fra «Harry Potter» har lagt ut hyllester til Smith i sine sosiale kanaler.

– Jeg vil alltid anse meg selv som utrolig heldig som fikk muligheten til å jobbe med henne og tilbringe tid rundt henne på settet. Ordet legende blir ofte overbrukt, men hvis det gjelder noen i vår bransje, så gjelder det henne. Takk, Maggie, skriver Daniel Radcliffe.

Rupert Grint oppdaterte profilbildet sitt på Instagram med et gammelt bilde av Smith og seg selv.

– På en måte trodde jeg hun var en som skulle leve for alltid, skriver forfatter J.K. Rowling.

 Peter MountainGOLDEN DAYS: Fra venstre: Daniel Radcliffe som Harry Potter, Emma Watson som Hermine Grang og Rupert Grint som Ron Weasley. Foto: Photo: Peter Mountain

– Gikk fredelig bort

Skuespilleren ble født i 1934 og debuterte på scenen allerede i 1952. Siden den gang har hun markert seg både på teaterscenen, film og TV.

For sin innsats har hun høstet en rekke priser. Smith har vunnet to Oscar-statuetter - for hovedrollen i «The Prime of Miss Jean Brodie» fra 1969 og for birollen i «California Suite» fra 1978. I tillegg har hun vunnet tre Golden Globe-priser.

I 1990 ble hun adlet og kunne kalle seg Dame Maggie Smith.

Read Entire Article