Dødsulykken på Sandvika storsenter: – Har hatt en viss hastighet

1 week ago 7


 Fredrik Solstad / VG Foto: Fredrik Solstad / VG

Politiet sier bilen ikke sto ved veggen, men var «plassert noe innover» i parkeringshuset.

onsdag 25. september kl. 11:52

En nærstående til den omkomne skal ha vært vitne til deler av ulykken, som skjedde mandag kveld på Sandvika storsenter i Bærum. Den omkomne er en mann i 60-årene.

I dag skal pårørende som var til stedet ved hendelsen avhøres.

– Ut i fra det bevisbildet som foreligger på dette tidspunktet, fremstår dette som en tragisk ulykke, sier politiadvokat Katrine Eilertsen til VG.

Politiet etterforsker likevel saken ut fra flere hypoteser for å få klarhet i hva som har forårsaket ulykken. Saken etterforskes som trafikkulykke med dødsfølge.

– De tekniske undersøkelsene av bilen er enda ikke ferdigstilt, og dette kan erfaringsmessig ta noe tid. Bilen vil bli undersøkt av Statens vegvesen, forteller Eilertsen.

 Mattis Sandblad / VGPolitiet i parkeringshuset på mandag. Foto: Mattis Sandblad / VG

Politiet kan ikke uttale seg om spørsmål knyttet til kjøretøyet før denne rapporten er ferdigstilt.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskningen. Ulykkesbilen var plassert noe innover i lokalet og har hatt en viss hastighet da den traff murveggen, sier politiadvokaten.

Der bilen kjørte ut er det et stort hull. Det er også skader på veggen på motsatt side av der bilen kjørte ut, og taket over et inngangsparti måtte rives.

– Mange har sett ulykkesstedet, det er voldsomme bilder og en voldsom hendelse. Noen har også hørt drønnet da bilen kjørt ned, sa senterleder Kathrine Ingerø til VG tirsdag.

 Fredrik Solstad / VGDet er skader på veggen på motsatt side av der bilen kjørte ut. Foto: Fredrik Solstad / VG

Ber om tips

Avdøde skal obduseres, og det kan ta tid før obduksjonsrapporten foreligger, opplyser politiadvokaten.

– Politiet jobber fortløpende med å kartlegge, innhente og se gjennom videomateriale som kan bidra til å belyse saken og hendelsesforløpet.

Politiet ber vitner som var til stede i parkeringshuset (P4) som så hendelsen eller som har andre opplysninger kontakte politiet.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article