DN: Stein Lier-Hansen gjør comeback i lønnsforhandlinger

1 month ago 11


Stein Lier-Hansen er del av delegasjonen som skal forhandle lønn for den private barnehagekjeden FUS kommende uke, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Den private barnehagekjeden FUS starter med lønnsforhandlinger, og har i den forbindelse hentet inn hjelp utenfra.

– Det stemmer at Stein Lier-Hansen bistår oss i tarifforhandlingene. Det var FUS som tok initiativet til samarbeidet, og vi setter pris på at Stein hadde anledning til å bistå oss, skriver pressekontakt Monica Johnsen i en e-post til DN.

Lier-Hansen er selv siktet for grov økonomisk utroskap mot Norsk Industri. Det skjedde etter at E24 tidligere i år avslørte at Lier-Hansen, i rollen som direktør, brukte millioner av kroner på jakt og sjøfly.

Han sørget blant annet for at Norsk Industri leide to jaktterreng med hytte ved Hardangervidda. Lier-Hansen leide begge områdene privat, før Norsk Industri tok over leieforholdene.

– Det er få andre personer med mer erfaringer med lønns- og tarifforhandlinger i Norge, og vi vil ha stor nytte av hans kompetanse. FUS er medlem av NHO Geneo, men vi er et eget tariffområde, og forhandler med fagforeningene separat, skriver Monica Johnsen, til DN.

FUS drifter ifølge egne nettsider 184 barnehager over hele landet, med rundt 13.000 barn, skriver NTB.

Read Entire Article