Diddy med ny anke: Vil ut av fengsel

2 hours ago 4


 ANGELA WEISS / AFP / NTB Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB

For tredje gang prøver musikkmogulen Sean «Diddy» Combs (54) å slippe ut av fengsel mens han venter på rettssaken.

onsdag 9. oktober kl. 03:42

Det melder kjendisnettstedet TMZ, som skriver at de har fått tilgang på dokumentene Diddys advokater har sendt til retten i New York.

Rapperen og musikkprodusenten ble pågrepet i september, og er siktet for organisert kriminalitet, menneskehandel og utpressing.

Les også: Brent av «Diddy»

Diddy, som nekter for å ha gjort noe straffbart, sitter nå fengslet i påvente av rettssaken.

Dette er tredje gang advokatene hans prøver å få ham ut, skriver TMZ.

Les også: Dette må du vite: Hva skjer i Diddy-saken?

De har tidligere bedt dommeren om å løslate Combs mot en kausjon på 50 millioner dollar, altså over 500 millioner norske kroner, husarrest og besøks- og reisebegrensninger.

Senest i begynnelsen av oktober klaget advokatene på dommerens beslutning om å nekte Diddy løslatelse mot kausjon.

– All oppmerksomheten rundt pågripelsen hans har forpurret beslutningen om løslatelse mot kausjon: Combs ble ikke løslatt i påvente av rettssaken, til tross for at han tilbød seg å overholde flere restriktive betingelser som ville ha forhindret risiko for flukt eller som ville ha vært til fare, skriver advokatene i anken natt til onsdag.

Dommerne har pekt på at de frykter at Diddy vil kunne prøve og påvirke vitner, etter at han skal ha vært i kontakt med enkelte av dem.

I kjølvannet av pågripelsen har en rekke kvinner kommet med søksmål mot artisten, med påstander om blant annet voldtekt og neddoping. Han anklages også for å ha truet og tvunget kvinner til å skjule oppførselen.

Combs har erklært seg ikke skyldig i anklagene.

Les også: Diddy anker varetektsfengslingen – vil ut før rettssaken

I anken natt til onsdag skriver rapperens advokater at han kontaktet et vitne etter å ha fått tillatelse av vedkommendes advokat, og at noen av vitnene også har tatt kontakt med ham, skriver Daily Mail. Advokatene skriver også at Diddy ikke skal kontakte flere vitner i saken.

Påtalemyndigheten har også sagt at de mener det er fare for at Diddy vil forsøke å flykte.

Det mener Diddys advokater ikke stemmer: Diddy eier et privatfly, og advokatene hans hevder at han vil forsøke å selge dette dersom han slipper ut fra fengsel.

Read Entire Article