Dette skjer i dag

3 hours ago 3


Tirsdag legger Magnora frem tall, og Norges handelsoverskudd for september blir kjent.

Magnora-sjef Erik Sneve la frem tall tirsdag. Foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Vil du få dagens hendelser i innboksen hver morgen? Meld deg på E24s Morgengryn.

God tirsdag!

Sol- og vindkraftselskapet Magnora har lagt frem tall for tredje kvartal, og snur til pluss etter å ha gått i minus i fjorårets tredje kvartal.

Nel kommer også med tall denne uken, og neste uke braker det løs med rapporter fra større selskaper som Equinor og Hydro.

Klokken 8 tirsdag kommer det tall for Norges handelsoverskudd i september. I august hadde Norge årets største handelsoverskudd, på 66 milliarder kroner. Eksporten var på 153 milliarder, mens importen var på 87 milliarder, ifølge SSB.

Goldman Sachs legger frem kvartalsrapport tirsdag, mens luksuskonsernet LVMH legger frem en markedsoppdatering.

Markedet

Mens du sov

Tidlig tirsdag la oppdrettskjempen Mowi frem en markedsoppdatering. Den viste at selskapet tjente 173 millioner euro på driften i tredje kvartal, mens det ifølge Bloomberg var ventet 179 millioner euro. Slaktevolumet i tredje kvartal endte på 161.000 tonn, tidenes høyeste volum i et tredje kvartal. Mowis største eier er John Fredriksen.

Oljeprisen falt mandag kveld med rundt to dollar fatet til 75 dollar fatet. Det skjedde etter at anonyme kilder opplyste til Washington Post at Israel ville angripe militære mål i Iran. Det er ventet et israelsk motangrep etter Irans missilangrep på Israel tidligere i oktober, og det har vært spekulert også rundt eventuelle angrep på oljeinstallasjoner.

Mandag ble nok en sterk dag på Wall Street, med nye rekordnivåer for S&P 500-indeksen og Dow Jones.

Det var oppgang på børsen i Japan tirsdag morgen, mens børsene i Hongkong og Shanghai falt i løpet av natten.

Få også med deg E24s sak om selskapet som har fryst 57.000 kunder etter «returmisbruk». Mange kleskjeder tilbyr gratis retur av varer solgt på nett, og E24 har spurt hva selskapene gjør for å få ned andelen returer.

 Shield AI viser frem sin teknologi i Maryland. Selskapet utvikler teknologi for forsvarsindustrien, drevet av kunstig intelligens. Foto: Klaudia Lech, E24
Read Entire Article