Daily Mail: Liam Payne droppet av plateselskapet dager før sin død

1 hour ago 2


Kun dager før One Direction-stjernen døde, mistet han Universal Music-kontrakten sin, ifølge Daily Mail.

Artisten signerte opprinnelig med Capitol Records, et datterselskap av Universal, i juli 2016 da han lanserte sin solokarriere som 22-åring.

Flere kilder skal ha bekreftet overfor avisen at sangeren nylig ble kuttet fra stallen av plateselskapet.

Les også: Liam Payne: Dette er det vi vet One Direction-stjernens død

VG har bedt Universal Musics norgeskontor om kommentar til saken.

Universal internasjonalt har uansett postet kondolansemelding om Paynes bortgang, med samme bilde som på omslaget av det som ble hans siste utgivelse:

Paynes solokarriere har slitt i motbakke de siste årene.

I mars slapp Payne singelen «Teardrops», hans første på nesten tre år.

Den satte ikke hitlistene i brann. I skrivende stund har den litt over seks millioner avspillinger på Spotify.

Dette i kontrast til hans første solosingel, «Strip That Down» fra 2017, som ble en stor hit og har passert milliarden på strømmetjenesten.

I etterkant hadde han flere Topp 20-hits i hjemlandet, men ingen flere siden 2018.

Uklare omstendigheter

Stjernens bortgang har rystet fans verden rundt. Hans tidligere band-kolleger delte torsdag kveld en hilsen på One Directions instagramkonto.

Flere store navn som Backstreet Boys, Charlie Puth, og Paris Hilton har også delt sine kondolanser på sosiale medier.

Kjæresten har enda ikke kommentert den tragiske nyheten.

Artisten bodde på hotellet Casa Sur Palermo i Buenos Aires i Argentina. I løpet av oppholdet hans, var han på Niall Horans konsert, en av de tidligere band-kollegaene. Horan er det eneste One Direction-medlemmet som foreløpig ikke har hyllet Payne personlig.

Payne ble funnet i hotellets indre gårdsplass. Etter at dødsfallet ble kjent, samlet flere fanse seg utenfor og begynte å synge flere av hans sanger sammen.

Fortsatt er omstendighetene rundt stjernens bortgang nokså uklare. Torsdag ettermiddag bekrefter imidlertid argentinsk politi at de fant medikamenter, deriblant clonazepam, og alkohol på rommet hans.

Rommet skal dessuten ha vært i «total uorden», ifølge politiets beskrivelser.

Siste nytt om dødsfallet

  • Onsdag omkom den britiske artisten etter at han falt fra en balkong i tredje etasje på hotellet Casa Sur Palermo i Buenos Aires.
  • Det lokale politiet i den argentinske hovedstaden ble de tilkalt og varslet om en «aggressiv mann som kunne være påvirket av narkotika og alkohol» på hotellet. Få minutter senere ble Payne funnet i hotellets indre bakgård.
  • Ifølge Reuters har argentinsk påtalemyndighet torsdag uttalt at den foreløpige obduksjonsjon indikerer at artisten døde som følge av fallet fra balkongen.
  • Obduksjonsrapporten sier at Payne skal ha hatt både indre og ytre blødninger. I tillegg viser rapporten at artisten hadde hodeskader som var nok til å forårsake et dødsfall.
  • Ifølge påtalemyndigheten kan Payne ha vært bevisstløs eller semi-bevisstløs da han falt.
  • De sier samtidig at alt tyder på at artisten var alene da dødsfallet fant sted, men at de etterforsker muligheten for at en tredjepart kan ha vært involvert i hendelser i forkant.
  • Ifølge Sky News har påtalemyndigheten i landet sagt at to kvinner skal ha vært på hotellrommet sammen med Payne tidligere på onsdag. Begge skal imidlertid ha forlatt stedet timer før dødsfallet.
  • The Guardian har snakket med andre hotellgjester som befant seg på hotellet samtidig som Payne. De sier at de hørte banking og skriking i flere timer før Paynes død. En av dem sier at han trodde det var bygningsarbeid.
  • I en uttalelse til AP News har politiet i Buenos Aires skrevet at Payne skal ha hoppet fra balkongen på rommet sitt.

Postet til det siste

Payne kommuniserte ut til fansen via Snapchat de siste dagene. Noen av snuttene skal ha blitt filmet i et hus de lånte av en venn i Argentina, skriver BBC.

 LIAM PAYNE VIA SNAPCHAT / Reuters / NTBDELTE: Liam Payne på en av sisne siste snapper. Foto: LIAM PAYNE VIA SNAPCHAT / Reuters / NTB

I flere videoer ses han sammen med kjæresten Kate Cassidy (25). I noen snutter spøker han blant annet om håret sitt, snakker om planer om å spille polo, og viser frem utsikten fra huset.

– I dag skal vi ri. Jeg tror jeg skal spille polo igjen, noe som kommer til å sette meg ut av spill i omtrent seks uker.

Videre sier han:

– Det er en vidunderlig dag her i Argentina.

Hvordan vil du huske ham? Send inn din hilsen her

Payne og Cassidy ferierte i Norden i sommer, og besøkte Oslo så sent som i august. Da hilste han på norske fans.

Her er utdrag fra nødsamtalen fra hotellet:

Rettsstrid med eksen

Det har ikke vært stille rundt Payne den siste tiden. Eksforloveden hans, modellen Maya Henry (23), satte i gang en rettslig prosess mot ham så sent som forrige uke, ifølge Daily Mail.

Søndag 6. oktober delte hun også en TikTok-video hvor hun snakket om den anspente situasjonen mellom seg og eksen, selv om hun ikke nevner hans navn.

Ifølge Henry skal han ha forsøkt å kontakte henne, samt familien og vennene hennes, gjentatte ganger. Hun hevder at vedkommende ringte fra forskjellige telefonnumre og sendte meldinger fra forskjellige iCloud-kontoer.

Eksforloveden ga ut romanen «Looking Forward» i mai, tidligere i år. Noe som har fått One Direction-fans til å reagere. Flere hevder det ikke kan stemme at boken er om forholdet hennes med Payne.

I romanen er Henry innom flere sensitive temaer som abort, mishandling, vold og spiseforstyrrelser. 23-åringen har videre uttalt, blant annet til People, at romanen «definitivt er basert på virkelige hendelser», til tross for fiktive karakterer.

Payne skal ikke ha gått ut offentlig og kommentert kontroversen med eksen.

 Vianney Le Caer / AP / NTBEKS: Liam Payne og Maya Henry i London i 2021. Foto: Vianney Le Caer / AP / NTB

Payne og Henry var i et «av og på»-forhold i perioden 2019 til 2022. De var forlovet i underkant av et år før forholdet tok helt slutt.

Samme år ble han sammen med influencer og modell Kate Cassidy (25).

Payne var også tidligere kjæreste med popartist og TV-kjendis Cheryl Cole (41), som han har en sønn på syv år med.

Slet med rusmisbruk

Popstjernen har vært åpen om alkohol- og rusmisbruk.

Allerede i 2019 delte han alkoholproblemene sine med resten av verden. Men det var ikke før i 2021 at han gikk i detalj på hvor mye han faktisk slet, både med alkohol og narkotika.

Payne innrømmet også at han hadde hatt selvmordstanker i podkasten Diary of a CEO.

– Det er definitivt mange ting jeg aldri har snakket om forbundet med akkurat det. Det var veldig, veldig alvorlig, uttalte Payne i podkasten.

Artisten sa også at han fremdeles slet med problematikken i perioder.

Den siste tiden har han fått mye kritikk og negativ omtale i sosiale medier. Videoer har florert, der folk har filmet popstjernen som har sett beruset og forvirret ut.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det har også stormet spesielt etter at Payne i 2022 gikk ut i en podkast og kritiserte One Direction-kollegene – noe han senere angret på.

Payne støtte på et annet helserelatert hinder i 2023. Da måtte han utsette turneen i Sør-Amerika på grunn av en alvorlig nyreinfeksjon.

– Det er noe jeg ikke vil ønske for noen, og legen har nå sagt at jeg er nødt til å hvile og restituere, sa han til TMZ på daværende tidspunkt.

Read Entire Article