Chappell Roan (26) avslører depresjon

3 hours ago 3


Det siste årets store popkomet har fått kjenne på berømmelsens pris.

 Doug Peters / Pa Photos / NTBBESTEMT POPKOMET: Chappell Roan har kommet på kant med sin egne fans i takt med sin rekordfart mot de største stjernene. Nå avslører hun også depresjon-diagnose. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTB
mandag 23. september kl. 04:24

Kortversjonen

  • Popstjernen Chappell Roan (26) har blitt diagnostisert med alvorlig depresjon.
  • Hun har hatt et eksplosivt år med suksess med musikken sin og har blitt kjent for kontroversielle sceneopptredener.
  • Roan har også åpent snakket om sin støtte til LGBTQ+-miljøene og Palestina.

I et større intervju med The Guardian forteller Chappell Roan at hun nylig fikk diagnosen «alvorlig deprimert», noe som overrasket henne.

– Jeg trodde ikke jeg hadde noe sånt, for jeg er jo faktisk ikke trist. Men jeg hadde alle symptomer på noen som er alvorlig deprimert, sier Roan og sikter til hjernetåke, glemsomhet, dårlig fokus og et uinteressert perspektiv på ting – alt dette klikket på plass da hun hørte diagnosen.

I snart ti år har Chappell Roan forsøkt å skape en karriere av musikken sin. Først i fjor, med debutalbumet «The Rise And Fall Of A Midwest Princess», tok det av – i et vanvittig tempo.

Det startet for alvor i april i år da singlen «Good Luck, Babe!» – som ikke er på debutalbumet – kom ut. Før utgivelsen hadde hun én million månedlige lyttere på Spotify – i dag har hun 45 millioner.

 Cheney Orr / Reuters / NTBFRIHETSGUDINNE: – Drag er som et spa for sjelen min, har Chappell Roan uttalt. Foto: Cheney Orr / Reuters / NTB

Ryktene om ville og helt spesielle sceneopptredener spredte seg lynraskt, ikke minst som oppvarmer for Olivia Rodrigo. Da Roan opptrådte på Lollapalooza i Chicago i august, satte hun publikumsrekord for en konsert på dagtid.

Hun har for tiden seks sanger inne på Billboard Top 100 og tre inn på UK Top 40. Under MTV Awards vant hun prisen for årets beste nye artist.

Samtidig er Chappell Roan kontroversiell for mange. Hun er skeiv, hyller dragqueen-miljøet og lefler med synthpop som mange trodde døde med 1990-tallet.

Og hun er svært frittalende, også mot egne fans. Da hun opplevde – og sa tydelig fra – at hun opplevde noen fans som invaderende og forstyrrende, fikk hun kritikken rett tilbake.

Hun forklarte sin egen situasjon i en lengre Instagrampost:

Dette paradokset utreder hun selv i intervjuet med The Guardian.

– Jeg tror det handler om at hele mitt liv er forandret. Alt jeg elsker å gjøre kommer nå med bagasje. Hvis jeg har lyst til å gjøre noe nå, må jeg skaffe meg sikkerhetsvakter og forberede meg på at dette ikke kommer til å bli normalt. Spasere i parken, pilates, yoga – hvordan skal jeg kunne gjøre dette uten å bli forfulgt eller trakassert? spør hun.

Roans egne klart oppmerkede linjer for sin person har ført til beskyldninger om å være utakknemlig. Senest på rød løper under MTV Awards nylig fikk hun nok av maset fra en fotograf som gjentatte ganger ropte etter henne for at hun skulle snu seg.

– Nei, du holder for faen kjeft! freste hun tilbake.

Og gikk viralt igjen.

– Noen jenter har vært en del av dette så lenge at de er vant til det, men jeg er ikke den jenta. Jeg kommer ikke til å bli en søtnos mot en mann som ber meg om å holde kjeft. De tror jeg klager over min egen suksess. Jeg klager over å bli misbrukt, sier hun til The Guardian.

Les også: Hun skylder deg ingenting

Chappell Roan elsker drag. Denne helgen avsluttet hun en konsertrekke i Storbritannia. Ett pund – 14 norske kroner – pr. solgte konsertbillett har gått til organisasjonen Kaleidoscope Trust som kjemper for LGBTQ+-rettigheter.

Hver konsert har hatt et tema, i Manchester var det havfrue. Roan har åpent snakket om sin støtte til blant andre både LGBTQ+-miljøene og Palestina, men i hjemlandet har hun kviet seg for å støtte demokratenes presidentkandidat, Kamala Harris, som har brukt Roan i sine valgkampvideoer.

Nylig fortalte Chappell Roan fra scenen at hun hadde takket nei til å opptre i Det hvite hus.

– Vi vil ha åpenhet, rettferdighet og frihet. Når de får til det – da vil jeg komme.

Read Entire Article