Budfristen ute for Rec Silicon: Vil eie nær 43 prosent

4 hours ago 2


Tirsdag ettermiddag var budfrist for Hanwhas planlagte oppkjøp av Rec Silicon. Budgiveren har fått aksept for å kjøpe nær 43 prosent av selskapet, opplyser de.

Moses Lake-anlegget. Foto: J Craig Sweat

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Tirsdag melder Rec Silicon at selskapets største eier, koreanske Hanwha Group, at de vil sitte med 42,91 prosent av eierskapet i Rec Silicon etter budprosessen.

I slutten av forrige måned meldte Rec Silicon at storeieren så langt hadde fått aksept for å kjøpe 41,46 prosent av Rec Silicon.

Det har den siste tiden vært drakamp om Rec Silicon.

Hanwha Group, bød 2,20 kroner per Rec Silicon-aksje gjennom selskapet Anchor AS.

Anchor AS er heleid av Hanwha Global Americas Corporation, som igjen er 60 prosent eid av Hanwha Corporation og 40 prosent eid av Hanwha Solutions Corporation.

Formelt sett vil Hanwha redusere sitt eierskap til null, mens det tilknyttede selskapet Anchor AS vil sitte på 180.498.818 aksjer i selskapet, ifølge meldingen. Dette tilsvarer 42,91 prosent av Rec Silicon.

Opprør blant aksjonærer

Budet ble møtt med et opprør fra en gruppe småaksjonærer som mente at det var for lavt. Blant disse er den profilerte investoren Jens Ulltveit-Moe og USA-fondet Water Street Capital, eid av milliardæren Gilchrist Berg.

På en generalforsamling i slutten av juni ble det Hanwha-dominerte styret kastet, og opprørernes forslag til nytt styre ble godkjent.

Det nye styret i Rec Silicon består av styreleder John Adams, Karina Fossmark, Jane Power, Jens Ulltveit-Moe og Mike Kerschen.

Like før budfristen gikk ut tirsdag ettermiddag, fjernet Anchor kravet om minimumsaksept. Selskapet satte opprinnelig et krav for sitt bud om at minst 90 prosent av aksjonærene måtte akseptere det.

Vil gi pliktig bud

Ifølge lov om verdipapirhandel vil en kjøper av aksjer som utgjør mer enn en tredjedel av stemmene i et notert norsk selskap, ha plikt til å tilby seg å kjøpe de øvrige aksjene.

«Ved oppgjøret av tilbudet vil budgiveren utløse forpliktelsen etter verdipapirhandellovens §6 om å gjøre et pliktig tilbud om å kjøpe alle aksjer som ikke allerede eies av budgiveren på det tidspunktet», skriver Rec Silicon i meldingen.

«Budgiveren bekrefter sin intensjon om å gjøre et slikt pliktig tilbud innenfor tidsfristen i seksjon 6–10 i verdipapirhandelloven», skriver selskapet.

DNB Carnegie har vært finansiell rådgiver, advokatfirmaet Wiersholm har gitt juridiske råd og First House AS har gitt kommunikasjonsråd til de koreanske budgiverne i Hanwha.

Arctic Securities AS har vært finansiell rådgiver og advokatfirmaet Schjødt AS juridisk rådgiver for Rec Silicon.

Les også

Rec-eier vil ikke øke budet etter opprør

Misfornøyd med budet

Det nye Rec Silicon-styret mener at Hanwhas bud ikke reflekterer de underliggende verdiene i selskapet, ifølge en børsmelding mandag. Det har imidlertid ikke lyktes dem å få Hanwha til å øke budet.

Det nye styret har forsøkt å finne alternative finansieringsmuligheter. Rec Silicon trenger penger, og Hanwha har gjort det klart at de ikke vil gi flere lån til selskapet hvis budet ikke fullføres.

– Styret har tatt steg for å vurdere selskapets nåværende finansielle situasjon, og har bekreftet at selskapet har behov for ytterligere finansiering, skrev styret i meldingen mandag.

Rec Silicon-styret har imidlertid ikke funnet noe realistisk alternativ til fortsatt finansiering fra Hanwha, og var derfor ikke i stand til å anbefale noe alternativer til Hanwhas bud, skrev de mandag.

Les også

Rec Silicon-styret: Bekrefter behov for penger – har ikke alternativ til Hanwha-bud

Read Entire Article