Arsenal-journalist freser etter Ødegaard-skade: – Katastrofalt

1 month ago 13


 Helge Mikalsen / VGPÅ VEI MOT LONDON: Martin Ødegaard, her på vei inn i et privatfly på Gardermoen tirsdag formiddag. Foto: Helge Mikalsen / VG

Martin Ødegaard (25) hinket seg inn på et privatfly i retning England. Der er frustrasjonen stor.

tirsdag 10. september kl. 12:49

Kortversjonen

  • Martin Ødegaard ble skadet i Norges kamp mot Østerrike mandag kveld. Tirsdag hinket hans seg inn i et privatfly tilbake til England.
  • Journalisten Tom Canton forteller om stor frustrasjon blant dem som følger Arsenal og mener selv at Ødegaard burde vært skånet belastningen den siste tiden.
  • Skaden kan være katastrofal for Arsenal, mener han, og viser til at London-klubben har flere viktige kamper fremover.

I hvert fall hvis vi skal tro en av dem som følger Arsenal og kaptein Ødegaard tettest.

Tom Canton meldte nemlig på Twitter/X mandag kveld at Ødegaard rett og slett «ikke burde spilt kampen» der han pådro seg ankelskaden.

Overfor VG mener Canton at landslagspausen i september ikke burde eksistert, ettersom sommeren har vært en intens med både fotball-EM og Copa América.

– Og bare noen få kamper inn i sesongen for de fleste europeiske ligaer, så har vi nok en landslagspause. Det er vanskelig å forstå, sier Canton.

Ødegaards skade etter en drøy time mot Østerrike mandag kveld så ikke bra ut. TV-bildene viste hvordan han tråkket ordentlig over, vred seg i store smerter og kort tid senere ble tatt av banen.

Landslagslege Ola Sand kunne tirsdag ikke si noe om hvor lenge Ødegaard er satt ut av spill og i dag er han på vei til England i privatfly for flere undersøkelser i Arsenal.

– Kan du si noe om foreløpig vurdering?

– Ikke annet enn et kraftig overtråkk og at vi avventer hva Arsenal finner, sier Sand til VG tirsdag.

Da VG spør om det egentlig finnes alternativer til at kaptein Ødegaard skulle spille de to landskampene for Norge, svarer Football London-journalist Canton at Kristian Thorstvedt kunne vært et åpenbart valg.

– Det handler ikke nødvendigvis om at Ødegaard starter kamper, men antall minutter på banen.

 Mikal AaserudFØLGER ARSENAL TETT: Tom Canton, her avbildet vinteren 2023. Foto: Mikal Aaserud

Canton lister deretter opp hvordan Ødegaards to siste uker har vært:

  • Han trekker frem at 25-åringen pådro seg en skade mot Brighton.
  • Han hevder Ødegaard også har hatt kjenning med noe på trening.
  • Han spilte 90 minutter mot Kasakhstan fredag og så mange minutter som mulig mot Østerrike.

– Det fremstår, selvfølgelig med litt partiske briller, helt i strid med sunn fornuft for spilleren, landslaget og Arsenal. Norge vant selvfølgelig kampen i Martins fravær, kommenterer Canton.

– Hva betyr skaden for Arsenal på kort sikt?

– På kort sikt er dette katastrofalt, sier Canton.

Neste helg venter nemlig London-derby mot Tottenham. Så Atalanta i Champions League og deretter toppkampen mot Manchester City.

– En trenger ikke ytterligere forklaring på hvor viktige de kampene der er.

Da VG spør hvordan Arsenal-fansen reagerer på bildene av en skadet Ødegaard som vrir seg i smerte, svarer Canton slik:

– Det er mange fans på nettet som er sinte på tre ting. Noen mot Arsenal som tillot at Ødegaard fikk dra på landslagssamling etter smellen mot Brighton. Vi har sett andre spillere som trekker seg fra landslagssamling for mindre ting enn dette. Noen er også sinte på Ødegaard for at han ikke tok avgjørelsen selv etter den smellen, sier Canton og fortsetter:

– Og mot den internasjonale terminlisten og Norge for at de spilte med ham. Det er ikke overraskende og helt naturlig ettersom han er så viktig. Og jeg forstår Norge-fans som ikke vil miste sin kaptein for kamper hvor de trenger ham. For meg personlig handler frustrasjonen om antall kamper disse spillerne må spille. Det er i ferd med å skli ut av kontroll.

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin om engelsk fotball kårer vi de 100 beste spillerne i Premier Leagues historie. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article