Amazon investerer over 5 milliarder i atomkraft

3 hours ago 4


Selskapet utforsker muligheten for å utvikle en egen reaktor.

Foto: Richard Drew / AP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Tek-selskapet har presentert tre prosjekter som skal finne sted iblant annet Virginia og Washington, skriver CNBC.

De har nå en avtale med Dominion Energy – et forsyningsselskap fra Virginia – om å se på muligheten for å bygge en reaktor. Avtalen har en verdi på 500 millioner dollar, om lag 5,5 milliarder kroner med dagens kronekurs.

Avtalen er å utvikle en såkalt liten modulær reaktor. Det er en type mindre og kraftige atomreaktor. Ifølge Institutt for energiteknikk har de en effekt opp til 300 megawatt, som er cirka en tredjedel av kapasiteten til et tradisjonelt kjernekraftverk.

Bakgrunnen for investeringen er at Amazons avdeling jobber med skylagring, Amazon Web Services, har et økende behov for ren energi i omstillingen mot å benytte generative kunstig intelligens.

Amazon-sjef Jeff Bezos. Foto: Jordan Strauss / Invision

Grepet skal være et steg på veien mot at Amazon blir utslippsfritt.

Amazon er det siste av flere store, internasjonale tek-selskap som investerer i atomkraft. Fra tidligere har Google og Microsoft lagt frem lignende planer. Google ser for seg å utvikle en reaktor med effekt opp mot 500 megawatt.

Microsoft har investert i et nedlagt atomkraftverk, som vil gjenåpnes. Tek-giganten skal etter avtalen kjøpe kraft fra atomkraftverket i 20 år, skriver The Guardian.

Read Entire Article