Aksjen har blitt knust av slankebølgen – nå hopper den 172 prosent

3 hours ago 5


WeightWatchers satser nå på slankemedisinene som har truet selskapet de siste årene.

 Slankeselskapet WeightWatchers, også kjent som WW International, har slitt kraftig som følge av slankemedisinenes inntog - og mistet største aksjonær og styremedlem Oprah Winfrey. Foto: Richard Drew / AP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Mens danske Novo Nordisk har blitt ett av Europas største selskaper på slanke- og diabetesmedisinene Wegovy og Ozempic, har slankeselskapet WeightWatchers slitt kraftig med fallende inntekter.

Det over 60 år gamle selskapet, som tradisjonelt har satset på dietter, mistet til og med største aksjonær og styremedlem Oprah Winfrey etter at hun sa hun brukte slankemedisin.

Tirsdag kom nyheten om at WeightWatchers vil tilby medlemmene sine en kopi-utgave av Novo Nordisks medisin.

Denne lages gjennom såkalt «compounding», der ingredienser kombineres, blandes eller endres, noe som kan gjøres i anlegg som er godkjent av USAs føderale myndigheter.

Les på E24+

Novo Nordisk-fall: Er det på tide å kjøpe slankedippen?

I en pressemelding pekte selskapet på at det ofte er tomt for Wegovy og Ozempic, noe som har «plaget markedet i mer enn to år».

– Gitt den pågående mangelen på merkevare-medisiner som Ozempic og Wegovy, er WeightWatchers forpliktet til å sikre at medlemmene våre fortsatt har tilgang til effektive alternativer og støtten de trenger for å oppnå de helseresultatene de fortjener, uttalte midlertidig toppsjef Tara Comonte.

Aksjen i været

Nyheten har sendt WeightWatchers-aksjen rett opp på Nasdaq-børsen i USA denne uken.

Aksjen, som heter WW International, er opp 172 prosent fra tirsdag til torsdag denne uken.

Det står i sterk kontrast til et fall på 83 prosent det siste året.

Men det er grunn til forsiktighet: Kopi-versjon kan kun produseres så lenge originalene står på listen til amerikanske myndighetene.

– Compounding er ikke en bærekraftig forretningsmodell på lang sikt, sier analytiker Stephanie Davis til Yahoo Finance. Hun anbefaler å selge aksjen.

Toppsjefen gikk av i september

I slutten av september gikk WeightWatchers-sjef Sima Sistani av etter kun to og et halvt år.

Hun satt ved roret da selskapet kjøpte fjernhelse-selskapet Sequnce for 106 millioner dollar og døpte det om til WeightWatchers Clinic, men oppkjøpet har ikke gitt ønskede forbedringer i resultatene.

Selskapet, som ble grunnlagt i Queens i New York i 1963, har de siste fem årene skiftet fokus fra ren slanking til generell helse og velvære.

Read Entire Article